ISLANDSBOTN: Et tannløst FK Senja gikk på et kjempetap hjemme mot KFUM søndag ettermiddag.

Kaptein Andreas Østeraas måtte bare riste på hodet av lagets forsvarsspill på dødball.

– Jeg skjønner ikke hva som skjer. Vi har vært ganske solid på både offensiv og defensiv dødball, så at vi misser såpass i dag må vi bare jobbe med, kommer det fra trønderen.

Østeraas tror Senja fort kunne endt opp med tre poeng om Erik Lomås hadde satt den gedigne muligheten i andre omgang.

– Jeg synes vi spilte helt fantastisk i første halvdel av andre omgang. Hadde vi fått scoringen tror jeg de (KFUM) hadde blitt litt shaky, og vi kunne ha fortsatt med det trykket vi hadde på dem. Noe er det å ta med seg videre, mener kapteinen.

Noen syndebukker ville han ikke peke ut etter fadesen.

– Vi står sammen om dette. Det er lov å gjøre feil, og det er lov å bomme på sjanser, avslutter Østeraas.

- Ekstremt skuffende

Med en baguett i den ene hånden og et ansiktutrykk som kunne knust hjerter prøvde Senja-trener David Lundblad etter kampen å finne en forklaring på hva som gikk galt i årets første hjemmekamp.

– Det å slippe inn fire mål på hjemmebane kommer aldri til å være godt nok. Det er ekstremt skuffende at store perioder av kampen er så dårlig, sier den slagne Senja-treneren til Folkebladet.

Offensivt var ikke Senja i nærheten. Med unntak av 20 gode minutter i andre omgang var det KFUM som fikk gjøre akkurat som de ville.

– De kjører oss ganske lavt, men skal vi vinne fotballkamper må vi spille fotball i mer enn 20 minutter, konstanterer sjefen.

Hoderistende miss

Men ting kunne sett så annerledes ut. For Senja skjøt ut av startblokkene til andre omgang og presset nesten KFUM ut av stadion. Til slutt kom også sjansen som må omsettes til scoring om det skal bli fornyet opphold i 2.divisjon, men fra to meter, på blank goal, presterte Erik Lomås å blåse ballen langt over.

Nesten umiddelbart gikk bortelaget i angrep og fikk et hjørnespark som Dennis Obeng scoret på, og lufta gikk helt ut av Senja-ballongen.

– Vi klarte å sette dem under trykk, og jeg er veldig fornøyd med måten vi står opp etter pause. Det lå et mål i lufta, men i stede får vi 0-2 i sekken. Resten er bare skuffende, sier Lundblad.

Senja har sluppet inn en del dødballmål i vinter. Mot ”Kåffa” ble det to til.

– Dødball er enkel matematikk. Det er mann-mann-dueller og hver enkelt spiller må gjøre jobben sin. Erlend (Asbøl, keeperen, journ.anm) må også bli mer tydelig på at boksen er hans område. Det må vi bare få på plass. Vi kan ikke fortsette å gi bort en masse dødballmål, slår Lundblad fast.

Slagen: David Lundblad var langt nede etter kampen. Foto: Eirik Dahl