ALICANTE: FK Senja hadde bare planlagt én treningskamp i løpet av treningsleiren i Spania.

Opprinnelig skulle motstanderen være et spansk lag, men i stede ble det islandske Grindavik, som holder til i Islands nest høyeste divisjon.

FK Senja viste lovende fotballtakter én uke før seriestart ifølge trener David Lundblad, og kunne etter scoringer av Isak Krogstad, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Henrik Johnsgård og Sondre Flaat  konstatere en solid 5-2 seier.

- Det var en fin match. Vi hadde veldig fokus på det vi skulle gjøre, og det som blir vist er bra. Vi er best gjennom nitti minutter, mener treneren.

Men Lundblad er usikker på om det var Senja som var voldsomt god eller om nivået på Grindavik var lavt.

- Vi kjenner jo ikke til noen islandske lag, så annet enn at vi er bedre enn dem er det vanskelig å konkludere med om vi hadde en maks-dag eller om nivået på dem var for dårlig, sier Lundblad.

- Kan ikke bli en vane

Selv om det offensivt lørdag så veldig bra ut er Lundblad klar på at det må gjøres noen grep defensivt.

- Vi slipper igjen inn mål, og det kan ikke bli en vane, slår sjefen fast.

Spesielt på dødball har Senja slitt i vinter, men det syntes han så bedre ut i dag.

- Vi har hatt mye fokus på det, og i dag står vi godt imot det som kommer på dødball, forteller treneren.

Lundbland mener uansett at Senja ser bra ut før sesong-premieren.

- Akkurat nå føler man at laget ser bra ut. Vi har hatt stort utbytte av denne turen, og fått jobba med offensive relasjoner og offensiv struktur. Litt utfordringer har det vært her nede med litt dårlige baner og sånne ting, men gruppa har stått på og jobba godt.

Henriks første

Henrik Johnsgård gjorde sitt inntog på A-lagsnivå i fjor, og har tatt store steg som fotballspiller siden den gang. I dag scoret han sitt første mål for A-laget.

Lundblad ser ikke bort fra at det kan bli 2.divisjonsspill på 16-åringen allerede denne sesongen.

- Man kan ikke si annet enn at Henrik er en spennende type. Vi skal ikke legge for mye press og forventninger på han, men han er en vi følger med. Han skal få tid og muligheter til å utvikle seg, men at det blir 2.divisjonsspill allerede i år ser jeg ikke bort fra, sier Lundblad.