TROMSØ: FK Senja fikk seg en real støkk da de lørdag møtte Fløya til en kamp i Grand Cup i Tromsø.

Til tross for at FK Senja mønstret et sterkt mannskap, var det Tromsø-laget Fløya som banket inn mål etter mål, samtidig som de holdt nullen mot blåtrøyene fra eventyrøya.

Etter scoringer av Kristoffer Mikalsen (2), Andreas Hanssen, Uros Vucenovic (str.) og Martin Skogstad vant Fløya hele 5-0 over Senja.

- Vi er rett og slett ikke på egentlig. Vi løper ikke nok, tar ikke duellene, er ukonsentrerte og sover i perioder, forteller Senja-trener David Lundblad etter stortapet.

Mer ansvar

Pauseresultatet var 0-3. Og mens lagene gjorde seg klare til andre omgang, kom det en "tordentale" fra treneren til spillerne.

- Man sitter og bygger seg opp litt aggresjon i løpet av førsteomgang, og da må jeg prøve å vekke dem litt. Man må ta ansvar, og jeg forventet mer av spillerne enn det de presterte i førsteomgang. Det fortjente de å høre, og de må evne å ta det til seg hvis de skal spille på dette nivået, forteller Lundblad om pausepraten.

Treneren er klar på at de fikk seg en solid vekkelse.

- Vi har en del unødvendige balltap sentralt, får brudd mot oss og de skaper målsjanser. Det er slike ting vi ikke kan gjøre mot et så godt lag, som er på nivå med en del av lagene vi møter i 2.-divisjon i år. Det var en solid vekkelse for oss, erkjenner Lundblad.

Ikke bekymret

Samtidig som kampen sjansemessig var jevn, er Lundblad klar på at 0-5 i sekken var helt fortjent.

- Er du bekymret?

- Jeg er ikke bekymret, på samme måte som at vi ikke har tatt av når vi har levert gode prestasjoner tidligere. Vi får svar på ting som vi ha fokus på fremover, og det går spesielt på at den defensive strukturen må bli bedre.

- Men det er én måned igjen til seriestart, og vi får flere gode kamper fremover.

Skjervøy spiller cupkvalik mot Bossekop neste søndag, noe som gjør at vinterseriekampen mot Senja er utsatt. I stedet kjører FK Senja internkamp i Skarphallen.

PS: FK Senja har signert Rolf Sande, som har vært på prøvespill med klubben den siste perioden.