ISLANDSBOTN: – Senja er helt fantastisk klubb å være i, men det er andre ting som stopper meg. Det er ingen hemmelighet at jeg var uenig med noen litt lenger opp i klubben, forteller Barlow dagen etter det ble klart at han vender snuten hjem til Sortland og 3.divisjon.

Midtbanestrategen vil ikke gå innpå hvem det gjelder, eller hva ”uenighetene” omhandler.

– Beklagelig

Sportslig leder i Senja, Walter Johnsgård, synes det hele er leit.

– Jonathan er en fantastisk gutt, og det er beklagelig at han sier det. Vi har vært kjempesnill med han, og latt han gå dit han vil. Først til TUIL og nå til Sortland, sier Johnsgård.

Senja krevde en overgangssum for å slippe Barlow til Sortland, det er det som skal ha fått 23-åringen til å se rødt.

- Forskjellig

– Vi har forskjellige oppfatninger av denne saken, men på generelt grunnlag slipper vi ikke spillere gratis når de er under kontrakt og lønna av klubben. Vi måtte i tillegg ut med utdanningskompensasjon da vi hentet Jonathan i 2012. Jonathan har kostet Senja masse penger, og da slipper vi han ikke gratis, sier Johnsgård.

Han bekrefter at Sortland betaler samme summen for Barlow som Senja måtte legge ut i utdanningskompensasjon. Etter hva Folkebladet kjenner til skal det dreie seg om rundt 50.000 kroner.

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Johnsgård.

– Har erstatteren klar

Det blir ikke hentet inn noen erstatter for Barlow ifølge Senjas sportslige leder.

– Det har ligget i kortene at Jonathan kom til å forsvinne, så erstatteren er hentet i form av våre nye signeringer, sier Johnsgård, som sikter til Ola Rismo.

I tillegg ser det ut til at Fredrik Allertsen fortsetter karrieren på eventyrøya. Allertsen sa til Folkebladet i forrige uke at han aller helst vil fortsette i Senja.

– Han er under kontrakt med TUIL, men har gitt uttrykk for at han vil spille for oss. Ingenting er i orden ennå, men jeg tror det skal gå bra, sier Johnsgård.

Kjetil Warholm, Jonas Fundingsrud og den tredje ukjente spilleren som Folkebladet omtalte forrige uke sitter ennå i tenkeboksen, og ser over tilbudet de har fått fra de blå.

– Vi venter på tilbakemelding fra dem, avslutter Johnsgård.

LEIT: Sportslig leder Walter Johnsgård sier Senja og Barlow har forskjellig oppfatning. Foto: Marco Bjørklund