ISLANDSBOTN (Senja - Tromsø 2 2-0): Erik Lomås sin scoring tre minutter før hvilen var den store snakkisen etter kampslutt i oppgjøret mellom Senja og Tromsø 2 mandag.

Fra over 40 meter ladet han kanonen, og sendte avgårde det som er nødt til å være årets mål i Islandsbotn. Ballen seilet som et prosjektil i luften, og duppet akkurat nok til å gå tverrligger inn, bak en forfjamset Lars Herlofsen i TIL-buret.

- Det ble jo stjernetreff det der, sier Lomås med et stort glis om munnen etter kampslutt.

- Jeg fikk et veldig bra treff, med en fin skru og en liten dupp på slutten.

- Når skjønte du at den kom til å gå i mål?

- Ikke før jeg så den i mål, egentlig. Jeg hadde ikke så voldsomt tro på skuddet.

Dagens mann

Lomås viste seg fra sin beste side mandag. Etter 16 minutter viste han at han også har en god innleggsfot, da han fra høyresiden slo et perfekt innlegg til Christer Johnsgård, som stanget inn 1-0, og samtidig sitt 22. mål for sesongen.

Trener David Lundblad skryter av både scoringen og prestasjonen ellers fra midtbanespilleren.

- Målet er helt fantastisk. Jeg tror jeg aldri har sett et så fint mål live. Foten til Lomås hører ikke hjemme i 3.-divisjon, han har både målgivende til Christer og legg til Christer som header i tverrliggeren. Han er i kanonform, og det nyter vi godt av.

- Ingen tvil om at han er dagens Senja-gutt?

- Det er det ingen tvil om. Han er veldig god i dag og kommer til sin rett for tiden. Han er også en spiller som blir bedre og bedre utover i sesongen. Vi håper han skal bygge videre på det.

En flaske brus til Skjervøy

Fredag tapte opprykkskonkurrent Fløya 2-3 hjemme for Skjervøy. Senjas tre poeng mandag gjør at de nå leder 3.-divisjon, et poeng foran Fløya.

- Dette var en utrolig viktig seier. Vi må ta de poengene vi kan ta og tåler ikke mange poengtap, sier Lomås.

- Alle matcher blir usedvanlig viktige nå. Men det er det vi vil spille. I dag er vi gode og møter et godt lag. Men jeg synes vi vinner fortjent, mener Lundblad, som tror på en fin treningsøkt onsdag. Senja og Skjervøy er som kjent treningskamerater i Tromsø.

- Vi registrerer jo at Fløya tapte på fredag. Så det blir nok en trivelig trening på onsdag, humrer treneren.

Erik Lomås er ikke med i treningsgruppa i Tromsø til FK Senja, men håper lagkameratene gir Skjervøy en liten påskjønnelse.

- Jeg håper de spanderer en flaske brus på dem i alle fall.

3-2-1 børs:

3 - Erik Lomås

2 - Christer Johnsgård

1 - Preben Yttergård Hanssen

(Folkebladet.no)

GOD: Erik Lomås spilte en av sine beste kamper for sesongen mot Tromsø 2. T.h. midtbanemakker Fredrik Allertsen. Foto: Knut Løkse Nilssen