– Egentlig var jeg kjempespent på svaret vi ville få på vår søknad om et tilskudd fra bankens gavefond. Da jeg fikk telefonen fra Siri Lund ble jeg bare så ustyrtelig glad.

Skal stå ferdig i 2019

Det sa Grethe Hansen som er med i arbeidsgruppa som jobber med framdrifta for storhallen da pressen var invitert til en orientering om ståa for hallprosjektet på fredag.. En klar målsetting er at storhallen på 80x120 meter skal stå ferdig en gang i løpet av 2019, året da klubben fyller 70 år.

Grethe viste til at det ikke er første gangen Sparebank 1 Nord-Norge viser vilje til å støtte fotballklubben i Islandsbotn, og viste til at Senja tidligere har fått 250 000 kroner (2013) og 160 000 kroner (2016), før altså den halve millionen banken gir til å støtte klubbens behov for kapitalhjelp.

Vil trenge 30 millioner kroner

En ny storhall vil nemlig komme på rundt 60 millioner kroner, og når statlige tilskudd er på plass må klubben selv finne økonomiske løsninger for rundt 30 millioner. Med bankens gave har FK Senja i følge Grethe Hansen fått inn nesten en million kroner i penger som skal gå inn som egenkapital i prosjektet. Nå håper klubben at dette skal være en god start på det som skal gi klubben nødvendig kapitalhjelp for å få realisert planene om en ny storhall, en hall som skal stå der den eldste av klubbens to kunstgressbaner ligger.

- Samfunnet er vår eier

Etter at nyheten om gavesjekken var servert slapp Siri Lund til.

– Det nordnorske samfunnet er Sparebank 1 Nord-Norges største eier. Ved overskudd betaler banken et utbytte til det nord-norske samfunnet. Det er både de som har kjøpt egenkaputalbevis og samfunnet som eier oss, to parter som skal likebehandles. Det er grunnen til at utbytte blir gitt i form av prosjekter som bidrar til å utvikle landsdelen, og skape bolyst i både små og store samfunn i nord.

Lund sa at de siste ti årene har banken gitt tilskudd på nær ti milliarder kroner til forskjellige prosjekter.

– Det har vært gitt tilskudd til instrumenter i korps, og også til prosjekter som systematisk skal jobbe mot frafall i skolen. Vi bryr oss om landsdelen, og jobber systematisk for å finne de gode prosjektene. Lund viste til at i fjor var det fire kunstgressanlegg som fikk tilskudd, disse fire fikk tilsammen nesten to millioner kroner. Fotballen er den største breddeidretten i landet, og i Troms har vi rundt 700 lag innen barne og ungdomsfotballen, og nesten 120 lag på seniornivå.

– FK Senja er en av de største klubbene i Troms Fotballkrets, og klubben satser i tillegg A-laget stort på barne- og ungdomsfotball. Vi håper at vårt bidrag på 500 000 kroner vil være et startbidrag til storhallen her i Islandsbotn.

- Vi takker banken for det flotte bidraget, sa styreleder Hogne Eidissen.

– Selv om vi vet at vi har et utgangspunkt som tilsier at vi må inn en egenkapital på rundt 30 millioner kroner er jeg overbevist om at vi skal få dette til.

Både Hogne Eidisse og Grethe Hansen viste i går til at det i dag er et sterkt økende behov for mere haller, både i indre Troms og her i Lenvik.

– I FK Senja har vi nå store problemer med å skaffe halltimer til våre egne aktiviteter på vinteren. I tillegg vet vi at det er mange aktiviteter utenom fotballen som en storhall kan benyttes til, sa Grethe Hansen på fredag.