35-åringen bekrefter til iTromsø at han takker ja til tilbudet fra Fløya om å bli Tore Rismos erstatter i Tromsø-klubben, og dermed gir seg som trener i FK Senja etter tre år.

- Ja, jeg kommer til å takke ja til Fløya. Timingen var riktig og man vet aldri når en slik mulighet dukker opp igjen. Det er ikke så mange trenerjobber i byen jeg ser på som kjempespennende og attraktiv. Men dette er en av dem, sier David Lundblad til iTromsø.

Han roser også jobben forgjengeren har gjort i klubben.

- Det er en veldig holdningssterk spillergruppe og en godt drevet klubb. Å overta etter Tore er både behagelig og litt skummelt, sier David Lundblad ydmykt.

- Kommer til å få et løft

Neste år spiller Fløya på høyere nivå enn noengang før, på 3.-divisjonsnivået hvor man vil møte lag fra hele Nord-Norge - samt noen lag sørfra for å fylle opp avdeling 6.

- Fløya kommer til å få et løft med ny tribune, et nytt banedekke ikke så alt for langt frem i tid og de kan få en god posisjon i fotball-Troms, mener David Lundblad.

- Hvordan kan Fløya gjøre det i den nye 3.-divisjonen?

- Jeg skal ikke flagge noen målsetting nå. Der skal også spillerne få være med å definere hva vi ønsker å oppnå. Men det blir helt andre forutsetninger for Fløya neste år. Det kommer til å bli knalltøffe og jevne matcher, i mye større grad enn årets 3.-divisjon, som har vært en av de svakeste på mange år.

Tung avgjørelse

Lundblad vet hva som venter på høyere nivå.

I år som i fjor har han trent FK Senja på 2.-divisjonsnivå. Etter tre år i Midt-Troms-klubben var det en tøff avgjørelse å gå til Fløya - som trolig spiller i samme avdeling som FK Senja neste år.

- Det har vært vanskelig å ta en avgjørelse med tanke på at jeg har hatt tre fantastiske år i FK Senja. Jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg fikk der og har jobbet med mange gode fotballspillere de siste årene. Det gjorde det til en tung avgjørelse å ta, sier Lundblad og forklarer:

- Men jeg måtte sette familien først.

- Med to sønner som kommer i en alder som man har lyst til å følge opp enda mer, så handler det også om å få frigjort mer tid til å støtte opp om kona og ungene, sier 35-åringen.

Vil beholde teamet

Samtidig er Lundblad tydelig ambisiøs som fotballtrener.

- Jeg er ambisiøs innenfor fotballen. Har fortsatt lyst til å bruke mye tid og krefter på fotballen. Det har jeg bestandig gjort de siste 30 årene, sier han.

Den kommende Fløya-treneren håper å få med seg fjorårets Rismo-assistent Martin Joakim Nilsen i trenerduo, samt at Beate Ytreberg fortsetter som en sentral bidragsyter rundt laget.

- Men jeg har ikke fått snakket ordentlig med alle ennå, understreker han.

Blir bra

I Fløya-ledelsen vil man foreløpig ikke bekrefte treneransettelsen.

- Det er vel ikke så langt unna nå. Men jeg ønsker ikke å bekrefte noen navn før vi har fått de signert, sier Fløya-styreleder Mats Warvik.

Sportslig leder Magne Jørgensen forteller at man vil ha et nytt møte med Lundblad på torsdag for å spikre de siste detaljene, men sier:

- Jeg tror vi får et bra team med David (Lundblad) og Martin Joakim (Nilsen) hvis det går i boks.