SILSAND/TROMSØ: Det var i hjemmekampen mot Tromsø 2 at Sebastian Jensen fikk direkte rødt kort etter å ha sparket ned en motspiller. Straffen ble tre kamper karantene for 20-åringen.

Senja anket dommen, blant annet på grunnlag av at Jensen ble kraftig provosert i forkant av situasjonen. TV-bildene viste tydelig at Jensen, som har scoret ti mål for Senja sålangt i år, rett før nedsparkingen ble slått rett ned av TIL 2-spiller Marius Dalhaug. Senja mente dette skulle være formildende og har hele tiden hatt en intensjon om å få straffen redusert til to kamper karantene.

Saksbehandlingsfeil

Tirsdag kveld var det møte i disiplinærutvalget i fotballforbundet. Der ble straffen redusert fra tre kamper til to kamper karantene, noe som betyr at Jensen er spilleklar til helgens hjemmekamp mot Follo.

En saksbehandlingsfeil gjorde imidlertid at ting tok ekstra lang tid. Vanligvis sender disiplinærutvalget beslutningen mer enn 24 timer etter kampslutt. I Jensens sak sendte de den 22 timer etter kampslutt, noe som dermed ble en saksbehandlingsfeil.

- Vi kjørte på overfor ankeutvalget. Da gikk det 12 dager for dem å behandle. Vi fikk tilbake at beslutningen var opphevet og at det ble sendt tilbake til disiplinærutvalget, sier Senja-trener David Lundblad.

- Verdt det

I sin anke la Senja ved videobevis, forklaring fra klubben og forklaring fra spilleren selv.

- Da fikk vi det ned til to kamper. Det var det verd, sier Lundblad.

- Vi har gjort alt vi kan for å stille best mulig rustet til å ta mest mulig poeng i de siste kampene.

Senja har fortsatt mulighet til å berge plassen i 2. divisjon. Foran de fire siste kampene ligger de seks poeng bak Kjelsås som for øyeblikket ligger på 7. plass.

Lundblad legger også til at han har fått mye hjelp fra daglig leder i TUIL, Roger Ness, og retter en stor takk til han.