OSLO (Grorud 3-2 Senja): Det er kun fire kamper å gjøre det på for blåtrøyene fra eventyrøya. Den femte gikk ad undas søndag ettermiddag, da Grorud ble for sterke. FK Senja hang i tøylene helt til ”the bitter end”, men det ble bare med nesten. Grorud var i føringen omtrent hele kampen, både resultatmessig og i spill. 3-2-seieren til hjemmelaget var av det fortjente slaget. Det kunne sett verre ut på kuleramma for Senjas del til slutt.

- Det kommer til å bli veldig vanskelig nå, det må vi bare innse. Vi har en kjempetøff kamp mot Skeid borte som mest sannsynlig må vinnes, sier Ridge Robinson etter tapet for Grorud.

Han jobbet iherdig for å skape trøbbel i Grorud-forsvaret, men lyktes sjelden. Til det var avleveringene med adresse mot amerikaneren for unøyaktige. Bare delvis fikk han bidra med ball i beina.

Rotete i stilen

FK Senja-trener David Lundblad mener innsatsen i 3-2-tapet var lite å si på. Men de 11 på matta gjorde det vanskelig for seg selv. Et gjentagende mønster var ballmist i oppbyggende spill med påfølgende omstilling. Det er krevende for alle lag.

- Vi misser på litt enkle pasninger, medtak og mottak. Der er vi rett og slett ikke nok konsentrerte, eller rett og slett litt preget av situasjonen. Det vet jeg ikke, sier FK Senja-sjefen.

- I dag var Grorud bedre enn oss. Da er det selvsagt fortjent at de vinner. Men jeg er litt skuffet over at vi ikke klarer å prestere bedre i dag, fortsetter han.

Fredrik Allertsen var Senjas mest toneangivende i en kamp der ikke mange pekte seg ut positivt. Han er klar på at han mener laget har tatt steg på bortebane, til tross for ettmålstapet søndag.

- Jeg syns det er positivt at vi tør å spille skikkelig fotball. Selv om vi misser på enkle ting, så prøver vi på nytt. Og man kan se at vi har tatt steg, spesielt på bortebane. Der er vi ingen kasteball lenger, sier han.

Avgjør skjebnen

Det er ikke så mange flere poeng som skal deles ut i årets utgave av 2. divisjon avdeling 4. 12 er det eksakte tallet for FK Senja – det er poeng som mest sannsynlig må hentes for at 2017 ikke skal bli et år i 3. divisjon.

Kampene som gjenstår gjør FK Senja-gutta en smule fattet. Follo (H), Skeid (B), Ullern (H) og Mo (B) er kampene som gjenstår.

- Det kan godt hende vi må vinne alle fire. Klarer vi å være ett eller to poeng bak sjuendeplassen før de to siste kampene, tror jeg vi har en fin mulighet. Ullern og Mo er to lag vi skal ha god sjanse til å hamle opp med, mener Lundblad.

- Kan dere slå Skeid borte?

- Selvfølgelig kan vi slå Skeid borte hvis vi bare er litt bedre enn i dag. Men først kommer en kjempeviktig kamp mot Follo til helga. For å komme på skuddhold er vi nødt til å vinne den, sier Lundblad.