Harstad: (Harstad 2-1 FK Senja): Senja-trener David Lundblad var fornøyd med mye av det som ble levert i lørdagens bortekamp mot Harstad.

Likevel måtte de reise hjem uten poeng. Det mener han er sunt for en ung og urutinert spillergruppe.

- Jeg har jo nevnt det tidligere at vi har mange nye spillere på det her nivået. Vi gjør veldig masse bra, så er det liksom det å sette kampene og det har vi plagdes med i perioder, spesielt på bortebane.

- For til tross for tap, så er det jo veldig mye positivt å ta med seg videre når skuffelsen har lagt seg?

- Ja. Nå tror jeg egentlig at det er sunt for guttene og gruppa vår å kjenne på den skuffelsen. Det skal være tungt å tape kamper, det skal være tungt å tape viktige kamper, for vi visste jo at dette var en viktig kamp, og det skal være tungt å tape kamper hvor man ikke føler man fortjener å tape. Og det er veldig tøff læring for dem, det å tape en sånn type kamp som det her.

Dominant før pause

Blåtrøyene var spesielt gode i førsteomgang, og de dominerte banespillet og kom til et bra antall målsjanser.

- Spesielt i førsteomgang synes jeg vi er veldig bra. Jeg forventet en match hvor det kom til å smelle masse i og det kom til å bli kaotisk, høyt tempo og de tingene der, men jeg synes det bare går fem seks minutter før vi virkelig tar tak i matchen, sier David Lundblad.

Til tross for Senja-dominans tok Harstad ledelsen i det 18.spilleminuttet da Mathias Nicolaisen fyrte av fra langt hold.

Senja lot seg likevel ikke vippe av pinnen av den grunn og fortsatte det gode spillet. Harstad slet med å håndtere amerikaneren Ridge Robinson på topp og måtte etter ca en halvtime felle han inne i sekstenmeteren.

Dessverre for Senja brente Sondre Laugsand den påfølgende straffen.

Noen minutter senere kom imidlertid en svært fortjent utligning til 1-1 når Ridge Robinson stanget inn en corner.

Dårlige avgjørelser

Etter pause hang Harstad litt mer med i svingene. Kampen ble jevnere, men kanskje fortsatt med et lite Senja-overtak.

Kampen var livsviktig for begge lag i forhold til å klare den viktige 7.plassen som gir fornyet kontrakt i neste års 2.divisjon. Det var tydelig utover i 2.omgang og man så godt at det var to lag som absolutt ikke var fornøyde med ett poeng i denne kampen.

- Det er den beste prestasjonen vår på bortebane denne sesongen, det tror jeg er det er liten tvil om. Vi skaper brukbart med målsjanser, men vi har også mange potensielle muligheter, hvor vi spiller oss gjennom dem og får overtall. Men vi manglet litt, rett og slett, på avgjørelsene vi gjorde fra 20 meter og inn. Vi kan spille til lagkamerat i bedre posisjon noen ganger og andre ganger kan vi skyte når vi heller velger å sentre. Det manglet rett og slett litt på den rytmen der, mener Senja-treneren.

- Unødvendig

Så gikk det som det ofte går i fotball. Når et lag ikke evner å sette sjansense sine, så blir man straffet for det, og det var det Harstad gjorde når de straffet Senja på en overgang etter 72 minutter og fikk 2-1 ved Truls Torblå.

- Jeg synes vi kommer bra i gang i andreomgang også. Ikke like dominerende som vi var før pause, men fortsatt føler jeg vi er det beste laget. Vi føler jo at hvis et mål skulle komme nå, så var det vi som kom til å få det. Men når man ikke får satt matchen og får de målene vi føler vi fortjener, så lever det, og begge målene føler vi er litt unødvendig. Vi føler det blir litt enkle mål i mot. Den andre går gjennom hele feltet og vi blir litt passiv og de setter den i åpent mål, og den første er et skudd fra litt langt hold som det ser ut som Fredrik (Bakkelund) står ganske godt plassert på, men jeg har ikke snakket med han om det enda.

- Energien gikk ut av oss

Etter at Harstad gikk opp til 2-1 fikk ikke Senja til mye og Harstad så ut til å ha god kontroll på det hele. Senja flyttet opp mye folk og forsøkte å slå langt, men til liten nytte.

- Vi gir det vi kan etter den, men det blir veldig oppkavet og det suger mye energi ut av oss etter 2-1 målet. Vi får noen halvsjanser og situasjoner der oppe, men ja, vi skulle kanskje vært enda mer tålmodig og forsøkt å spille enda litt lengre enn det vi gjorde.

Etter lørdagens tap er er Senja avhengig av å ta minimum fem seiere i høstinnspurten for å karre seg opp på den viktige 7. plassen og dermed overleve i 2. divisjon.

- Jeg skjønner veldig godt spørsmålene dine i forhold til tabellen og de tingene der som vi må forholde oss til, men jeg tror det viktigste for oss nå er å bygge på det som var bra i dag og "stå i det", være skjerpet og klar på trening, være mentalt sterk og dyrke samholds-biten vår og ta være på hverandre. Vi kommer til å vinne flere kamper i år, så er spørsmålet hvor mange. Det får vi bare se på, avslutter han.