ISLANDSBOTN (FK Senja 1-1 TUIL): TUIL leder avdelingen med god margin og var store favoritter foran lørdagens møte med FK Senja i 2.divisjon.

Men det skulle bli tøft for "Dalingan" å komme til Islandsbotn.

Etter å ha tatt ledelsen ved Mohammed Ahmed Jama etter 55 minutter, kjempet Senja seg tilbake i kampen og fikk utligning til 1-1 etter 80 minutter ved toppscorer Sebastian Jensen.

Senjas Fredrik Allertsen synes utligningen var meget fortjent.

- Vi har en liten svak periode i starten av andreomgang, men vi klarer å ta oss sammen og hente oss inn igjen. Vi skaper sjanser, vi har greit med ball, kriger og står på. Så får vi et mål etterhvert som jeg synes er sinnsykt fortjent. Kampen sett under ett, så mener jeg vi har all grunn til å være fornøyd med den kampen her, mener han.

Motbeviste mange

Etter utligningen til 1-1 hadde de også en god mulighet til å få med seg alle poengene.

- Daniel (Mikkelsen) burde vel strengt tatt scoret på det ene legget mitt der, men vi skaper masse sjanser og det er veldig artig. Artig å motbevise mange som hadde veldig lite troen på oss, og det får vi virkelig gjort i den kampen her, sier Allertsen.

Senja ble med lørdagens uavgjort-resultat det andre laget i avdelingen som tar poeng fra TUIL.

- Dere er andre laget som tar poeng i fra TUIL denne sesongen. Det må jo være noe å ta med seg inn i ferien?

- Ja, det er klart. TUIL hører egentlig ikke hjemme i den divisjonen her, så det å ta poeng fra dem er virkelig noe å bygge videre på.

Godt tidspunkt

Senja leverte en god førsteomgang og gjorde det vanskelig for et spillende TUIL-lag. At man fikk baklengsmål på en av TUIL's første sjanser var tungt, men Allertsen mener målet kom på et godt tidspunkt når det først skulle komme.

- Det er tungt selvfølgelig, men samtidig, det var et av de beste tidspunktene vi kunne fått den på egentlig. Det hadde vært verre om den hadde kommet etter 80 minutter og vi plutselig hadde vært nødt til å måtte etablere en sluttspurt. Så hvis den skulle komme i andreomgang, så var nesten det det beste tidspunktet, mener midtbanespilleren.

- Veldig spesielt

Allertsen har flere år i TUIL bak seg. Han har vokst opp ikke langt fra TUIL Arena og har fortsatt mange kompiser der.

Derfor var kampen lørdag naturligvis spesiell.

- Spesielt, veldig spesielt. Mange gode kompiser der enda og jeg kjenner vel hver eneste spiller i troppen der. Så det er spesielt, men nå er jeg Senja-spiller. Jeg håper TUIL vinner alle kamper utenom mot oss og sånn må det nesten bare være.

MOTBEVISTE: Fredrik Allertsen synes det var deilig å motbevise alle de som ikke hadde troen på at Senja kunne få til noe mot TUIL. Foto: Mathias Brobakk Nordgård