SILSAND/TROMSØ: Det var i 4. divisjonskampen mellom Senja 2 og Kvaløya mandag kveld at Johnsgård landet for kjært og dermed fikk påvist det som kan være et tretthetsbrudd i fotbladet, nærmere bestemt i benet ut til lilletåa.

Dagen etter ble han operert i Harstad og sitter nå med gips som han ikke kan ta av før om seks uker.

- Jeg vet ikke om jeg fikk et spark, men tror jeg landet litt for kjært. Så ble det brudd, sier Johnsgård.

Kjedelig sommerferie

17-åringen ble før sesongen tatt opp i A-stallen til Senja. Johnsgård har vært et positivt pust for klubben i vårsesongen så langt. Sju kamper har han spilt fra start, mens det har blitt fire innhopp.

- Han har vært i fin fremgang. Variert selvfølgelig i prestasjonen, men det er naturlig for en så ung spiller. Det er synd for oss og synd for han at han fikk dette bruddet nå, sier trener David Lundblad.

- Det er selvfølgelig kjipt å bli skadet nå. Det finnes jo ikke noe godt tidspunkt å bli skadet på, men jeg må bare være tålmodig og ta tiden til hjelp.

Etter at gipsen blir tatt av om seks uker, blir det minimum fire uker med opptrening før den talentfulle offensive spilleren kan være aktuell for kamp igjen.

- Det blir en litt kjedelig sommer der jeg i alle fall får samlet overskudd til høstsesongen. Når jeg tar av gipsen blir det nok en del alternativ trening.

- Når har du et mål om å være tilbake?

- Jeg har som mål å være tilbake i september i hvert dall. så får vi se da. Da har man fått fire uker med opptrening også.

Jakter første borteseier

Søndag møter Senja Ullern på bortebane. Foran den kampen er Uros Vucenovic usikker etter et brudd i en hånd, mens Preben Yttergård Hanssen fortsatt ikke er aktuell.

Senja står fortsatt kun med et eneste bortepoeng i år, i kampen mot Kjelsås 8. mai. Poengsankingen på bortebane vil David Lundblad gjøre noe med når de gjester Ullern søndag.

- Vi har gjort to bruddvis gode kamper i det siste. Jeg har sett kampene mot Follo og Skeid på nytt og vi gjør mye bra i de kampene. Men det handler om å få med seg noe når vi gjør ok prestasjoner. Det har skilt oss i de siste kampene fra tidligere.