SILSAND (FK Senja 0-2 Skeid): I det som totalt sett var en jevn kamp, var det naturligvis tungt for Senja-trener David Lundblad og resten av Senja-laget å tape kampen.

- Det er tungt, man er skuffet. Man legger mye i fotballen, så når ballen ikke spretter akkurat sånn som man ønsker så er det tungt. Da får man kjenne litt på den følelsen i dag, sier han etter kampslutt.

God førsteomgang

Hjemmelaget leverte en meget god førsteomgang, og det var bare målene som manglet. Lundblad mener første halvdel av omgangen var årsbeste.

- Det vi gjør spesielt de første 25 minuttene, jeg vil tro det kanskje er det beste vi har gjort i år. Jeg synes vi er veldig god, veldig mye energi og vi skaper mye situasjoner og bra med sjanser, og ganske store sjanser også, mener han.

At man ikke klarte å få utteling i den perioden mener han ble avgjørende for kampen.

- Det at vi ikke klarer å sette kampen i den perioden, det var det som burde kommet ut av det egentlig, fordi jeg synes vi hadde fortjent å få noe ut av den perioden.

- Er det litt ekstra surt å til slutt tape den her kampen etter en så god førsteomgang?

- Ja, selvfølgelig, det er kjedelig å ikke få betalt når vi er skikkelig gode, og jeg synes vi er skikkelig god i førsteomgang. Altså, mot et av de beste lagene i avdelingen, så synes jeg vi er veldig god. Vi burde, og kunne, gått til pause og ledet, og det kunne vært flere mål også, så.

Billig baklengsmål

Skeid's første mål var av den biliige sorten. En ball kom inn i boksen og i stedet for slå den vekk ble man litt ubesluttsom.

- Hva var det egentlig som skjedde på den første scoringen?

- Nei, jeg klarte ikke helt å se hva som skjedde. Om det var dårlige beskjeder, eller om man ble ubesluttsom. Vi ble passiv og usikker i stedet for å bare måke den vekk. Hvem det var sin feil og hva som skjedde,  akkurat nå er jeg ikke så opptatt av det. Det er ikke sånn at vi skal gå å henge ut enkeltspillere fordi vi ikke har fått det slik som vi ønsket.

Høyreback Kjetil Warholm var irritert over det første baklengsmålet og mente det var der de tapte kampen.

- Det er litt dårlig kommunikasjon og vi blir litt passiv i forsvaret. Vi er litt lite tydelig, litt mer prat og litt tøffere i hodet, så smeller alle den ut liksom. Og det er der vi taper kampen, så det er skikkelig dårlig. Jeg er skikkelig sint på meg selv og de to andre som var der, for det var skikkelig dårlig. Der skal vi rydde unna, sier han.

Lundblad kampen ble avgjort i begge sekstenmeterne.

- Jeg synes laget fremstår på en god måte stort sett hele veien, også er det liksom inne i sekstenmeterne hvor man må avgjøre kampen og i dag var vi ikke god nok til det.

- Når man ikke klarer å sette sine sjanser, så er det litt enkle mål som smeller inn andre veien. Da vinner man ikke kamper rett og slett.

- Må ingenting

Senja's to neste kamper er mot de to lagene som ligger sist på tabellen i 2.divisjon, avdeling 1. Først Ullern på bortebane, før de helga etter tar i mot tabelljumbo Mo IL på hjemmebane.

- Vi går til hver kamp for å vinne og vi får muligheter i hver eneste kamp. Vi møter et topplag her i dag og vi er, vi både kunne og kanskje burde fått med oss mer enn det vi gjorde. Nå skal vi møte lag som er i andre enden og kanskje har en annen inngang til kampen, så det er spesielle kamper hver eneste gang. Det er gode lag man møter uansett og vi må være oppe på vårt beste nivå. Gjør vi det føler vi at vi kan slå hvem som helst, sier Senja-treneren.

På spørsmål om man er helt nødt til å vinne kampene mot Ullern og Mo, svarer han slik:

- Man må ingenting som helst i fotball. Vi har fryktelig løst å ta en del flere poeng før vi tar ferie. Vi skal jobbe steinhardt for å få det til, så er det opp til oss om vi er gode nok til det eller ikke, avslutter han.

SKUFFET: Senja-trener David Lundblad var skuffet over at man ikke fikk mer ut av den gode førsteomgangen. Foto: Mathias Brobakk Nordgård