OSLO (Kjelsås - Senja 1-1): Det ble en tung dag på jobben i varmen for Senja, men å kunne ta med seg et poeng mot antatt sterke Kjelsås er mer enn godkjent.

- Ja, sånn på forhånd, bør man kanskje si det, men etter kampen så sitter man igjen med en litt følelse av at dette var en kamp vi kunne vunnet. Vi har de desidert største sjansene i kampen og sånn sett er det litt skuffende. Men vi viser god moral og tar med oss et deilig bortepoeng, sier trener David Lundblad til Folkebladet etter kampen.

- Aldri mer enn ett gult

Kjelsås var best i starten av kampen, men en meget godt organisert bakre firer klarte å holde laget fra Oslo Øst fra sjanser. Allerede etter fem minutter fikk Eirik Bertheussen gult kort på det første frisparket i kampen, men det så ikke ut til å påvirke hardhausen nevneverdig.

- Jeg er Norges beste til å spille med gult kort. Har et rødt kort i hele min karriere og har aldri fått mer enn ett gult i en kamp, smiler han etter kampen.

Senja eide det siste kvarteret og Sebastian Jensen hadde en kjempesjanse som ble reddet på streken like før hvilen. I pausen forteller Lundblad at de hadde bestemt seg for å ta tak i kampen fra starten av omgangen, men laget fikk den verst tenkelige starten.

For rett fra avspark kom hjemmelaget litt for enkelt til. Gjennombruddet endte med straffe, som fra sidelinjen så greit ut. «Synder» Fredrik Allertsen er ikke enig:

- For det første, så er det utenfor og for det andre så treffer jeg han ikke. Så det er totalt feil.

Laugsand utliknet

Senja klarte å riste av seg den dårlige starten og styrte kampen i perioder. Raske overganger og gode offensive bidrag fra sidebackene gjorde at man rullet opp sjanser. Tolv minutter før slutt kom uttellingen. Ballen spilles inn til en umarkert Sondre Laugsand som dundrer den i lengste hjørnet.

Laugsand var Senjas bestemann i dag, med en herlig innstilling som er viktig i kamper mot lag som Kjelsås. Det er herlig å stå på sidelinjen å høre han oppildne sine lagkamerater i kampens hete.

Innbytter Martin Larsen Traasdahl hadde en gylden mulighet til å avgjøre kampen på like rett etter scoringen, men keeper gjør en kjemperedning når han kaster seg og tar skuddet.

På overtid ble keeper Fredrik Bakkelund skadet og måtte ut. Sondre Laugsand tok over den gule trøya og stod overtidsminuttene til mer enn godkjent.

Det ender 1-1 og trener Lundblad oppsummerer:

- Vi kommer litt under, men klarer å hente oss inn. Det viser at vi allerede har klart å jobbe inn en god mentalitet i en gruppe som er relativt nysammensatt. Det lover godt framover.

Keeperbytte: Målscorer Laugsand måtte steppe inn for en skadet Bakkelund på overtid. Foto: Per Steinar Markussen