TROMSDALEN (TUIL - Senja 5-3): Senja startet bra og var fullt på høyde med hjemmelaget de første 10 minuttene.

Etter 13 minutter ga Vegard Lysvoll TUIL ledelsen, før Tor-Martin Mienna doblet ledelsen fem minutter senere.

FK Senja reduserte etter 39 minutter ved et selvmål av TUILs keeper Adrian Mikkelsen, men bare minutter senere økte TUIL til 3-1 ved Lysvoll.

- Vi starter bra det første kvarteret, men så er det bare totalsvikt den siste halvtimen av førsteomgangen, oppsummerer Fredrik Allertsen.

Supercomeback

Flere trodde kanskje at løpet var kjørt da lagene gikk inn til pause, men Senja ville det annerledes. Først reduserte Sondre Laugsand på straffe i det 70. minutt, før Uros Vucenovic utlignet da han headet inn 3-3.

Så fikk Senja en rett i fleisen bare minuttet etterpå da innbytter Mohammed Ahamed sendte hjemmelaget opp i 4-3.

- Det var blytungt. Men det er en vurderingssak, de første fem minuttene etter et mål er man sårbare. Vi følte vi måtte lage og prøve å få et mål til. Det er en risiko man tar. Det er cupkamp, det deles ikke ut poeng, sier Allertsen.

Vegard Lysvoll fastsatte sluttresultatet til 5-3 to minutter før full tid.

- Vi gjør en ujevn forestilling. Fra det veldig gode til det veldig svake, sier trener David Lundblad etter kampen.

- Vi fikk mye energi på 3-3 og hadde et bra momentum. Det tapper spillerne for energi når de får 4-3. Da virket det tungt for dem.

Kommunikasjonssvikt

Både Lundblad og Allertsen peker på kommunikasjonssvikt som en avgjørende faktor til at Senja klappet sammen den siste halvtimen i første omgang.

- Det er egentlig så lett som at det kommunikasjonen. Det er ikke mer som skal til for å sortere ut de målene. Som for eksempel det innkastet, der Lysvoll (Vegard) står og roper tre ganger og ingen av oss klarer å plukke han opp, sier Allertsen.

- Vi faller sammen mer enn vi burde. 1-0 målet ser vi en ganske klar kommunikasjonssvikt. V må jobbe med å være enda mer konsentrert, sier Lundblad.

Blikk mot Finnsnes

- Vi har pratet mye om det negative, men det er vel mye positivt å ta med seg fra kampen også?

- Det er bestandig positive ting å ta med seg. Cupen er en liten friplass hvor man kan tørre å slippe seg løs. Vi gjør mye bra med ball mot det kanskje beste laget i avdelingen. Vi scorer også tre mål på bortebane mot TUIL, noe som også er en god prestasjon.

Sebastian Jensen tror ikke de kommer til å dvele ved cup-exiten alt for lenge. Allerede ser han frem til søndagens landskamp mot Finnsnes.

- Når vi kom opp i 3-3 og fikk en rett i trynet like etterpåm det var et ordentlig slag i ansiktet. Det var demotivernde, men jeg tror vi skal klare å reise oss til søndagen, sier Jensen.

- Spesielt siden det er Finnsnes i neste kamp vil ikke dette tapet henge ved for lenge.