TROMSØ: Styreleder i Senja, Grethe Hansen, bekrefter i en SMS til iTromsø at de forhandler med TIL om en overgang for Christer Johnsgård.

- Vi er i dialog og det er det viktigste. Hva vi diskuterer oss imellom forblir der, skriver hun.

Senja-trener David Lundblad har enn så lenge ikke kikket spesifikt etter en erstatter for Christer Johnsgård. Han vil ha saken ut av verden før han foretar seg noe.

– Det mest optimale hadde vært om dette var avklart for lenge siden, sier Lundblad, vel vitende om at sesongstarten nærmer seg og at det fremdeles er noen hull i stallen som må fylles.

– Jeg sitter ikke avslappet og tenker at vi fremdeles har god tid på oss, innrømmer han.

– Må ha spisser

Christer Johnsgård er den eneste rene spissen i Senja-troppen. Nærmeste utfordrer om spissplassen er junioren Mats Olsen, men han er skadet og skal opereres neste uke.

– Vi har en Sebastian Jensen som kan bekle en spissrolle, men det er ingen tvil om at vi må ha inn en spiss eller to, sier Lundblad.

Senja har hentet forsterkninger fra lavere divisjoner i vinter. Det blir nok også løsningen om Christer Johnsgård må erstattes.

– Det er ikke lett å hente spillere som allerede spiller i 2. divisjon, så vi må ned noen hakk, sier treneren.

– Vanskelig

De blå har enn så lenge holdt seg i Troms og Tromsø når de har hentet spillere, men det kan endres. Like sør for fylkesgrensa til Nordland ligger det en gammel kjempe med brukket rygg.

– Jeg har fått med meg situasjonen i Mjølner, men det er en totalpakke der med å blant annet få spillerne til Tromsø. Det kan bli vanskelig å bevege seg inn i det miljøet der, forteller Lundblad.

En annen løsning kan være Sondre Flaat. Han ga seg i Senja i høst av flere grunner, blant annet lite spilletid. Men med Christer Johnsgård ute av bildet står plutselig spissplassen ledig.

– Det er ikke umulig at vi sjekker han ut på nytt, sier Lundblad.