ISLANDSBOTN: Ifølge FIKS (Fotballens interne kommunikasjonssystem) har FK Senja 15 spillere uten kontrakt.

Spillerne er selvfølgelig under kontrakt med klubben, men dette har ikke blitt lagt inn i FIKS. Tirsdag fikk FK Senja en korreks av fotballforbundet for at tingene ikke er på stell.

- Miss

– Det skal lastes opp i FIKS og det skal ligge der. Noen har blitt lagt inn og noen har ikke blitt det. Det er en kritikk som vi må ta, sier sportslig leder i FK Senja, Walter Johnsgård.

– Hva er årsaken til at det ikke har blitt gjort?

– Det har vært en miss på de tingene. Når det er flere som jobber med det blir det sånn. Det er en rutinesvikt. Vi fikk en korreks i går på det fra forbundet.

Flere på utgående

Ifølge FIKS har FK Senja sju spillere med kontrakter. To av spillerne er på utgående kontrakter. Det er Øyvind Kildalsen og Kjetil Warholm.

Sistnevnte er muntlig enig med Senja om en forlengelse. Hos Kildalsen hersker det imidlertid mer usikkerhet.

– Det går på om kroppen hans holder eller ikke. Kjetil er vi muntlig enig med. Der gjenstår det bare signaturen, sier Johnsgård.

– Hvilke flere spillere er på utgående kontrakter?

– På stående fot husker jeg ikke det, men det er noen.

Johnsgård håper at forhandlingene med spillerne som ikke har kontrakt neste år er i boks så fort som mulig.

– Men det kan gå lang tid likevel. Det er slikt man skulle ønske man var i rute med i juli, men vi vet at det går tid på dette uansett. Det kan bli 1. februar eller 1. mars. Men man håper å ha det på plass så fort som mulig.

– Men det er slik det alltid har vært på høstene. Kontrakter går ut, nye blir reforhandlet og noen blir ikke fornyet.

Vil forsterke

Klubben ønsker også å forsterke foran neste sesong, og har sendt brev på til sammen 7-8 spillere.

– Det er en prosess vi håper ikke skal ta for lang tid. Det kan være spillere som lukter på andre klubber, og til syvende og sist må man sette foten ned og si at stallen er satt. Det tar bestandig tid å jobbe med.

FK Senja vil imidlertid ikke bruke dyre summer på å investere i stallen.

– Vi skal ikke ha en for stor stall heller. Nå har vi også spillere som banker på døra i det vi kaller for egenrekruttering, påpeker Johnsgård.