TROMSDALEN: Finnsnes dro til Tromsdalen for å møte 1. divisjonslaget TUIL til treningskamp søndag. Der tok grønntrøyene en overraskende seier.

Bjørn Johansen uttalte til Folkebladet før kampen at det passet dem utmerket å møte et godt lag.

- Det blir perfekt. Vi får møte et meget godt fotballlag, så da får vi utfordret oss defensivt, og se hva vi klarer å skape offensivt. Å spille mot bedre lag som i utgangspunktet holder et litt høyere tempo enn oss, er den beste læringen en kan få, sa Johansen under treningsleiren på Finnsnes.

Det så slett ikke ut til at TUIL var noe bedre fotballag enn Finnsnes under søndagens treningskamp.

Kampen ble spilt i tre omganger på 30 minutter hver. Ifølge OMT Fotballside sto det målløst på TUIL Arena etter første omgang, men i andre omgang fikk Finnsnes fart på sakene.

Først tok de ledelsen ved Andreas Løvland, før Glenn-Martin Andreassen doblet ledelsen like etter. Finnsnes var virkelig i flyten, og bare minutter senere satte Jonas Simonsen inn FILs tredje scoring, før Mathias Johnsen scoret 4-0 målet like før andre omgang var slutt.

Det ble ikke flere mål i den tredje omgangen og dermed endte kampen 4-0. Finnsnes stilte før øvrig uten keeper til kampen, siden Lars Konrad Johnsen er ute med skade.  Dermed måtte FIL låne en av TUILs keepere.

Finnsnes starter opp serien mot bunnlaget Medkila den 19 Juli.