FINNSNES: FIL-spissen legger ikke skjul på at han tenker seg å spille på et nivå enda høyere enn 2.divisjon.

– Som fotballspiller har man alltid ambisjoner. For min del hadde det vært artig å få prøvd seg i 1.divisjon, og det tror jeg kan være innen rekkevidde med en god sesong i år, sier Jonas Simonsen til Folkebladet dager før serieåpningen borte mot Kjelsås.

Han mener en god sesong i 2. divisjon, uten å gå innpå antall scoringer, blir lagt bedre merke til enn 35 mål og målrekord i 3. divisjon.

– Jeg mener det største skillet i norsk fotball er mellom 3.- og 2.divisjon, og en god sesong i 2.divisjon blir mye lettere lagt merke til. Da kan det plutselig åpne seg flere dører, mener 21-åringen.

Ny partner

I fjor var det som oftest Daniel Aga som spilte sammen med Simonsen på topp. I år er lofotingen byttet ut med store, sterke Glenn Martin Andreassen.

– Glenn er det vi på innlandet kaller en brøyter. Han slåss og tar tak, mens jeg springer rundt å plukker opp det han tar ned, sier Simonsen.

– Vi har et veldig bra samarbeid, og jeg har lært mye av Glenn når det kommer til å trø til i duellene, fortsetter han.

– Vanskelig

Selv om Simonsen mener han er i bedre form enn noen gang, innser han at det blir vanskelig å kopiere målbragden fra i fjor.

– Man må leve i realiteten, men som jeg sa i hele fjor har jeg ikke noe fast mål, annet enn at jeg alltid går på banen for å score, sier Simonsen.

– Hva med din personlige rekord i 2.divisjon, 14 mål for Senja i 2011?

– Jeg er fornøyd når jeg gjør gode kamper, og med gode kamper kommer det som regel scoringer. Men det hadde selvfølgelig vært gøy å tangere den.

– Kan slå alle

Angriperen er ikke i tvil om at Finnsnes har de kvalitetene som behøves for å overleve i årets 2.divisjon.

– Jeg føler vi har en stall som kan gå inn i 2.divisjon og ta poeng fra absolutt alle.

– Hva er målet deres?

– Vi så i fjor med Senja at det skiller utrulig lite mellom topp og bunn, men jeg tror at vi først og fremst skal fokusere på å berge plassen, også får resten være en bonus, avslutter Simonsen.

(Folkebladet.no)