FINNSNES: Det kokte i sluttminuttene i søndagens tøffe batalje mellom Finnsnes og Kjelsås.

– Det er nå man  kjenner at man lever, sier trener Bjørn Johansen om de hektiske sluttminuttene på Finnsnes stadion.

Etter at Kjelsås bommet på straffe tidlig i andreomgang, fikk de en ny mulighet for utligning på overtid da Hans Henrik Johansen plukket opp et tilbakespill.

Men keeperen vartet opp med nok en kjemperedning, til stor jubel for publikum.

– Hans Henrik spilte til nesten ti på børsen med både strafferedning og redningen på indirekte frispark. Han betyr veldig mye og er veldig solid, sier Jonas Simonsen, som ble kampene eneste målscorer da han sendte FIL i føringen etter bare fem minutter.

– Hans er matchvinner i dag. Det er deilig at han får de redningene, han har fått mye mål mot seg ufortjent. I dag står han frem som den klassespilleren han er, sier ”Bummen”.

– Perfekt

Keeperen selv sier dette om den høydramatiske kampen:

– Det er en jevn kamp. Å vinne 1-0 er perfekt for forsvarsspillere og keepere. Det er det vi liker. Strafferedning er også bonus.

– Å redde straffe er nesten som å score mål. Det er en bonus og da blir man gjerne matchvinner som keeper, fortsetter han.

Han mener imidlertid at Kjelsås aldri burde ha fått indirekte frispark på overtid.

– Det var et tilbakespill, men ikke veldig kontrollert. Jeg tenkte det var så ukontrollert at jeg kunne plukke den opp.

– Så det var bra han ikke scoret, gliser keeperen.

Toppscorer-duell

Da Folkebladet snakket med Jonas Simonsen etter kampen haltet han med høyrefoten. Men han er klar på at Senja-kampen kommende helg ikke er i fare.

– Jeg gikk opp i en hodeduell etter 70 minutter. Da kjente jeg at det knøt seg litt. Men jeg spiller mot Senja, sier spissen, som nå står bokført med 13 mål. Det er tre bak Senja-spiss Christer Johnsgård og ett mål bak TUIL-spiss Vegard Lysvoll.

– Det er litt artig med en intern kamp mellom Vegard, meg og Christer. Men Christer scorer så mye mål nå at vi må bare fortsette for å holde tritt med han, sier Simonsen.