FINNSNES: Klokka hadde akkurat passert 90 minutter da Hans Åge Yndestad mottok ballen inne i TUILs 16-meter. Med mann i rygg fikk han vendt opp, og dunket inn seiersmålet til enorm grønn jubel både på og utenfor banen.

- Det er helt knall å score mål uansett hvem det er mot, men det er selvfølgelig ekstra artig når det skjer mot folk man vanker med stort sett hver dag, gliser Yndestad.

TUIL hadde ballen store deler av kampen, men skapte lite mot et lavtliggende hjemmelag. De få gangene FIL fikk låne ballen ble det lange baller opp mot Jonas Simonsen og Vebjørn Grunnvoll.

- Vi så ut som Stoke i dag, ler Yndestad.

- Det ble lite finspill, men det får komme etterhvert, fortsetter han.

- Beste måten

Trener Bjørn Johansen er enig med Hans Åge Yndestad om at det ble for mange lange baller.

- Det ble litt for mye langt i perioder, men det bryr vi oss lite om når vi får tre poeng. Endelig var det vi som fikk det viktige sistemålet, sier sjefen, og sikter til de to siste møtene med TUIL i serie og cup som endte med knepne tap.

Målscorer Jonas Simonsen sier det ikke finnes noen bedre måte å vinne fotballkamper enn å avgjøre på overtid.

- Vi springer sokkene av oss. Hele laget gjør en enorm innsats. Det å få seiersmålet på overtid er bare helt vanvittig deilig. Man kan ikke vinne på en bedre måte, gliser målsniken.

Debutantene imponerte

TUIL-kampen var også Martin Pedersen og Vebjørn Grunnvolls første mulighet til å vise seg frem for FIL-publikummet.

Sistnevnte imponerte såpass at den lokale jury utropte han til banens beste.

- Det var fantastisk artig å slå TUIL i dag, og morsomt at jeg ble banens beste. Jeg jobbet så hardt jeg kunne og jeg tror aldri jeg har løpt så mye i en kamp før, sier Grunnvoll.

Kampfakta

2.divisjon avdeling 1, lørdag ettermiddag

Finnsnes stadion, 234 tilskuere

Finnsnes - Tromsdalen 3-2 (2-2)

Mål: 1-0 Marcus Sletten (12), 1-1 Vegar Lysvoll (35), 2-1 Jonas Simonsen (44), 2-2 Håkon Kjæve (45+), 3-2 Hans Åge Yndestad (90+).

Gult kort: Dan-Roger Roland, FIL. Eirik Bertheussen, Håkon Kjæve og Tomas Kristoffersen, TUIL.

Dommer: Adrian Gjendemsjø, Tertnes.

FILs lag: (3-5-2) Hans Henrik Johansen, Martin Pedersen, Quint Jansen, Dan-Roger Roland - Marcus Sletten, Alexander Samuelsen (Joakim Nilsen fra 31.min), Andreas Løvland (Hans Åge Yndestad fra 58.min), Tobias Schjetne, Tom-Erik Bang Kristiansen - Vebjørn Grunnvoll, Jonas Simonsen (Mikael Olsen fra 90.min).