FINNSNES: – Formen er på topp. Lysken har brukt den tida den måtte, og kjennes nå klar ut, forteller Andreassen til Folkebladet.

Det var mot TUIL i andre runde av cupen 6. mai det smalt. Spissen måtte gi seg allerede etter en halvtime, og har ikke spilt et sekund etter det.

– Det har vært sykt frustrerende. Jeg var i kjempeform og alt jeg ville gjøre var å spille fotball. Men jeg kjente med en gang det smalt at det var alvorlig, selv om skadeavbrekket ble litt lengre enn jeg hadde trodd, sier FIL-spilleren.

Igjen og igjen

Det var først sagt at hardhausen måtte belage seg på tre uker hvile, men hvileukene bare ballet på seg.

– Det var inn til fysio og oppholdet ble utsatt igjen og igjen. Da sluttet jeg å jage en dato, og bestemte meg for å heller ta tida til hjelp, forteller Andreassen.

Kraftspissen lover at han ikke har ligget på latsida i skadeperioden, men sier han er i like god form som da han forsvant ut.

– Jeg kan garantere en god høstsesong. Jeg har hatt en god ferie med sol, bading og mye trening, så jeg gleder meg til å få skutt i gang sesongen igjen.

– Hva med ballfølelsen?

– Det er som er lære seg å sykle. Man glemmer det aldri, ler Andreassen.

FILs treningssamling på Finnsnes i helga blir senjaværingens første ordentlige fotballøkter på lange tider.

– Det blir rett på skytetrening. Det er viktig å skremme ”Bummen” litt, ler angriperen før han blir mer alvorlig.

– Jeg tar mine forhåndsregler. Nå har jeg hatt denne skaden så lenge at jeg vet hva som må gjøres.

Nysigneringer

Annet enn å være tilbake i trening gleder Andreassen seg til å se nyervervelsene Vebjørn Grunnvoll og Martin Pedersen i aksjon for første gang.

– Det er kvalitetsspillere, så jeg gleder meg til å spille med dem, sier 24-åringen.

– At den ene av dem spiller i ”din” posisjon plager deg ikke?

– Det blir bare artig med konkurranse. Alle friske pust er velkommen. Troppen har vært litt tynn, så de er kjærkomne, avslutter Andreassen.