FINNSNES (Finnsnes-Mjølner 4-0): – Det var ufattelig deilig å holde nullen, sier Tom-Erik Bang Kristiansen.

– På slutten var jeg opptatt av at vi skulle ha smultringen. 4-0 i siste kamp før ferien var det jeg hadde håpet på i forkant, sier trener Bjørn Johansen.

Finnsnes åpnet best i lørdagens kamp mot Mjølner. Etter 12 minutter skrudde Tom-Erik Bang Kristiansen et frispark rett i krysset og ga hjemmelaget ledelsen.

Etter en variabel omgang fra begge lag, våknet plutselig Jonas Simonsen da han alene med keeper ga Finnsnes 2-0 like før pause.

Etter et drøyt kvarter i andre omgang satte Tobias Schjetne inn 3-0, før Tom-Erik Bang Kristiansen scoret sitt andre for dagen og ga Finnsnes 4-0.

– Jeg er meget fornøyd med det. Det begynner å bli lenge siden jeg scoret i det hele tatt, så det var deilig.

Praktangrep

Seieren kunne også blitt mye større. FIL hadde to headinger i tverrliggeren, samt årets flotteste angrep i første omgang der ballen gikk på klikk-klakk før Joakim Einebakken Nilsen avsluttet over mål.

– Vi er litt variabel i prestasjonene, men har også noen fantastiske angrep. Den opprullingen der Joakim skyter over er fotball på høyt nivå, sier Bjørn Johansen.

På stillingen 1-0 til hjemmelaget ble også Mjølner snytt for årets mest soleklare straffe, da Quint Jansen sparket ned en Mjølner-spiller i feltet.

– Fra min vinkel så det ut som en straffe. Men slik er det. Jeg tror nok vi hadde vunnet uansett i dag, sier FIL-treneren.

Bedre intensitet

– Hva har dere jobbet med for å snu den negative trenden med mange baklengs?

– Vi har jobbet med intensitet i press som pri én. Vi må ha større intensitet i presset vårt. I tillegg var vi tilbake i 3-5-2 som kledde oss bra i starten av sesongen, og som kanskje viser seg å være en bra formasjon i forhold til å slippe inn lite mål, sier Johansen.

– Samtidig scorer vi også mye og skaper mange sjanser i systemet. Så det kan være forklaringen. Men vi var mer skjerpet og hadde større aggressivitet enn tidligere, sier Johansen.

Mikael Olsen, som kanskje var banens mest slitne spiller, synes det var godt å slå tilbake etter flere svake kamper.

– 4-0 oppsummerer kamper egentlig. Vi har bra kontroll og vinner komfortabelt.

– Det var godt å komme tilbake etter noen dårlige kamper. Og ikke minst at vi holder nullen. Det har vært mye styr om det og det forstår jeg også.

– Er dere fornøyd med vårsesongen?

– Med tanke på fjoråret er det positivt, men jeg synes vi kunne hatt flere poeng. I noen kamper kunne vi vært mer effektive. Men det er ok pluss, svarer Olsen.

– Nå er vi på 20 poeng, og det er fair i forhold til det vi har levert og forutsetningen som er der, sier Johansen.