TROMSØ: Avisa iTromsø skrev torsdag ettermiddag at Lars Iver Strand vurderer å legge fotballskoene på hylla.

Den tidligere Vålerenga- og Tromsø-spilleren har vært linket til FIL, men Strand har nå gitt et endelig nei til både grønntrøyene og flere andre klubber, blant annet Kongsvinger.

– Det har aldri vært noe reelt. Vi hadde en diskusjon med han for tre uker siden hvor han ga utrykk for at han ikke var klar for dette, og at han ville ta en sommerferie og gjøre andre ting enn å spille fotball, sier FIL-trener Bjørn Johansen til Folkebladet.

Vil fremdeles spille

Strand sier til iTromsø at selv om han vurderer karrierestopp så har han fremdeles et ønske om å spille fotball.

– Men jo lenger tiden går, jo mindre sannsynlig er det jo at jeg fortsetter med fotballen, sier han.

Midtbanespilleren var en viktig bidragyter for et Sandefjord-lag som dominerte i 1.divisjon i fjor, men fikk ikke tilbud om ny kontrakt da hvalfangerne rykket opp til eliteserien.

– Jeg har mange planer fra høsten av, men vi får se. Det blir en avveining om jeg skal satse på fotballen for fullt. Jeg vet alt om hva man må ofre, hvor hardt man må trene og hvor dedikert man må være. Jeg har ingen intensjoner om å slippe meg nedpå, så det kreves mye. Spørsmålet er om jeg skal fortsette med fotballen eller om jeg skal starte på karrieren jeg skal ha de neste 30-40 årene, sier Strand til iTromsø.

Sommerens første

Selv om Lars Iver Strand ikke blir å se i FIL-drakt har Bjørn Johansen uansett sommerens første signering klar hvert øyeblikk.

Bodø/Glimt-spiss Vebjørn Grunnvoll er bare formaliterer unna å kunne sette navnetrekket sitt på en FIL-kontrakt.

– Vi er ikke ferdigforhandlet, men han gir uttrykk for at han vil komme til oss. Sportslig utvalg skal sitte seg ned sammen med han og bli enige om rammebetingelser, sier ”Bummen” til Folkebladet.

Hamarøy-gutten var sett på som et stort talent i Glimt, men skadeproblemer har gjort at gultrøyene har mistet tålmodigheten med 21-åringen.

– Vebjørn håper han kan få fart på karrieren sin hos oss og igjen gjøre seg interessant for eliteserieklubbene, forteller Johansen.