FINNSNES/TROMSØ: Kontrasten er stor til sesongstarten i fjor, da Finnsnes kun sto med seks poeng da mai måned var over.

Hittil i sesongen har Finnsnes allerede tatt flere poeng enn de gjorde på de 11 første kampene (12 poeng) i fjor.

- Det er ene og alene et resultat av at vi har vært et gjeng som har jobbet godt over en lang periode. Vi har hatt en grunnstamme i spillerstallen som har vært med fra vi startet opp i fjor vinter, hvor vi gradvis ble bedre og bedre, sier trener Bjørn Johansen.

- På denne tiden i fjor var det en læringsprosess hvor vi var dårlige i faser hvor vi slapp inn for mange mål. Vi har jobbet oss opp derfra og blitt bedre offensivt og defensivt.

- Lov å ha forventninger

Spillergruppen var også samlet til et krisemøte i fjor vår etter den dårlige sesongstarten. Derfra og ut har FIL mer og mer fremstått som et topplag.

- Fra juli i fjor og til nå har vi vært et topplag. Det er nok ikke tilfeldig når vi er det over tid, mener Johansen.

- Er det lov å skru opp forventningene etter den gode sesongstarten?

- Ja, det er det. Det er lov å ha forventninger. Vi spiller en toppkamp (Grorud førstkommende søndag) og det er fortjent at vi spiller en toppkamp. Det er ikke slik at vi har hatt tur. Noen vil kanskje si vi er heldige som fikk tre poeng mot Senja, men ellers har vi levert godt nok til å kunne spille en toppkamp.

Ingen opprykkstanker

Med poeng mot Grorud vil Finnsnes for alvor melde seg på i kampen om opprykk. Det vil imidlertid ikke treneren ofre en tanke.

- Det har vi null behov for og det har vi null fokus på. Vi har et uttalt mål om å gjenskape 6. plassen fra i fjor det er viktig at vi holder oss til den tanken. Vi er sulten på å bli bedre hver eneste gang vi er på feltet, jeg er sulten på å bli en bedre trener og klubben er sulten på å bli bedre. Det er det viktigste.