FINNSNES/TROMSØ: Finnsnes slo Harstad 3-0 i cupen onsdag og tok seg enkelt videre til andre runde.

Flere minutter på overtid satte imidlertid mange hjertet i halsen i det kaptein Dan-Roger Roland gikk ned for telling etter en kraftig overtråkk.

Sent onsdag kveld var Roland på legevakten i Tromsø. Røntgen-bildene der viste at det ikke var brudd.

- Når i verste fall brudd er utelukket, kan det være at et leddbånd har røket. Det er det kjipeste hvis det har skjedd. Jeg håper bare det er en ekstremt kraftig overtråkk og at jeg bare har strukket noe i ankelen, sier Roland til Folkebladet.

Overtråkk og spark

Roland skal i MR-røntgen på mandag for å sjekke leddbåndene.

- Hvordan fikk du denne overtråkken?

- De (Harstad) fikk spilt seg fri på siden, og jeg løp i sikring bak Quint (Jansen). De kom seg forbi Quint og i det jeg setter ned venstrefoten for å blokkere trør jeg over. Samtidig fullfører HIL-spilleren skuddbevegelsen og sparker meg i tillegg til at jeg tråkker over.

Turen hjem til Tromsø var smertefull. Det samme var natt til torsdag.

- Jeg er ganske hoven og blå rundt ankelen. Jeg hadde en smertefull natt, men det har roet seg litt nå, sier Roland.

Hvor lenge han blir ute fra fotballen får vi ikke svar før på mandag. Kampen hjemme mot Skeid er uansett uaktuell for Roland.

Egen fanklubb

For de som var på stadion onsdag fikk de også merke at FIL-kapteinen hadde sin egen fanklubb på tribunen som ga stor lyd fra seg.

- Det er noen kamerater av meg på lærerskolen som har slått hodene sammen. Det er kjempeartig, i går var de i en verden for seg selv. Jeg snakket med noen av dem tidligere i dag, og de har ikke noe stemme igjen, humrer Roland.

FIL skal også vise sin støtte til initiativet fra Rolands fanklubb.

- Jeg har pratet litt med ledelsen i FIL, de skal vise sin støtte til dem gjennom en eller annen måte. Det er bare artig.

Tross en kjedelig avslutning på onsdagens kamp, var Roland full av ros for måten Finnsnes gjennomførte kampen på.

- Det var spesielt viktig å mobilisere i går. Vi hadde en bra kamp mot TUIL der vi ikke fikk betalt. Vi la ned samme innsatsen i går og fikk belønning for det.

Hvem Finnsnes møter i andre runde i cupen blir offentliggjort fredag klokken 14.00.