FINNSNES: Harstad ble sendt hjem med 0-3 i bagasjen og Finnsnes tok seg komfortabelt videre til andre runde i cupen.

Det var imidlertid med en kraftig bismak. På overtid ble Dan-Roger Roland liggende nede for telling etter en kraftig overtråkk, og måtte fraktes ut på båre.

Folkebladet-TV: Se scoringene fra Finnsnes-Harstad

- Tilstanden er ikke bra. Han har fått seg en kraftig overtråkk og har smerter, sier trener Bjørn Johansen etter kampslutt.

- Vi er uheldig i avslutningen, men krysser fingrene for at det ikke er mer enn overtråkk og strekte leddbånd, slik at han kan vært fort tilbake igjen.

- Er det fare for brudd?

- I worst case er det brudd, og det vil være katastrofalt for oss. Men vi avventer og ser hva det medisinske finner ut.

Effektive

Finnsnes var effektive og scoret på tre av sine 5-6 sjanser i løpet av kampen.

- Vi scorer på tre av fire sjanser i første omgang, men det er lov å være effektive i fotball. Vi prøvde å ligge kontrollert, og får fine scoringer, sier Johansen.

Defensivt hadde også Finnsnes stålkontroll gjennom store deler av kampen. Harstads to eneste sjanser i kampen kom i løpet av det siste kvarteret. Da hadde Glenn-Martin Andreassen forlatt banen på grunn av føling på en skade, og FIL avsluttet med ti mann ettersom de hadde gjennomført alle byttene.

- I første omgang ligger vi defensivt bra og straffer dem på de sjansene vi har. Vi hadde marginene med oss, sier høyreback Joakim Einebakken Nilsen.

Ønsker ikke Tippeliga-lag

Verken Nilsen eller Johansen ønsker et lag fra Tippeligaen i andre runde.

- Jeg ønsker et lag vi har mulighet til å slå. Jeg ønsker ikke noe Tippeliga-lag, vi har lyst til å til tredje runde, sier treneren.

- Jeg håper vi kan gå videre fra andre til tredje runde. Skal vi gå til finalen må vi slå alle, sier Einebakken Nilsen.

- Hva betyr cupen for Finnsnes?

Cup er artig. Man vet aldri hvilken motstand det er og cupen lever sitt eget liv. Økonomisk er det også viktig for lagene i de lavere divisjonene, sier Einebakken Nilsen.