FINNSNES/TROMSØ: Torsdag ble det klart at midtstopper Dan-Roger Roland blir ny kaptein i FIL. Han overtar kapteinsbindet etter Anders Jenssen, som i vinter gikk til TUIL.

- Først og fremst er jeg glad for å denne tilliten. Vi har en spennende tropp å bygge videre på fra i fjor, så det å få lov til å lede denne spillergruppa og denne gjengen blir veldig spennende, sier Roland til Folkebladet.

- Mange kandidater

Roland har bært kapteinsbindet i treningskampene i vinter. I fjor var han også én av kandidatene til å bli kaptein.

- Det er mange gode personligheter i årets stall. Men jeg tror kanskje grunnen til at valget falt på meg til slutt var at hvis jeg skal utvikle meg, så må jeg være flink på å prate og ha en god kommunikasjon. Det gir meg bare ekstra motivasjon å ha mer ansvar. Bortsett fra det synes jeg det var mange gode kandidater, sier Roland.

Også dette med utvikling av prat og kommunikasjon er også trener Bjørn Johansen inne på når han begrunner kapteinsvalget.

- Det er en kombinasjon av at Dan-Roger har lengst fartstid hos meg og er en sentral brikke. Samtidig håper jeg det kan være med på å løfte han mer opp i forhold til å kommunisere og å ta mer ansvar, sier ”Bummen”.

Naturlig valg

Keeper Hans Henrik Johansen blir visekaptein.

- Vi diskuterte litt frem og tilbake, men jeg følte det var naturlig at Dan-Roger fikk det ansvaret i år. Det lå i kortene hos de fleste, sier ”Bummen”.

Den nyvalgte kapteinen ser frem til en spennende sesong med mange nordnorske oppgjør.

- Det fine med avdelingsoppsettet er at det blir mange spennende nordnorske oppgjør, og jeg tror Finnsnes kan få en fin sesong i år også. JEg ser ikke noen grunn til at vi ikke skal være på øvre halvdel. Det vi gjorde i fjor var veldig sterkt, og finner vi tilbake til den formen så kan vi klatre oppover. Vi skal bite godt fra oss i avdelingen, lover FIL-kapteinen.