FINNSNES/TROMSØ: Klubben har per dags dato kun Dan-Roger Roland i stallen som en ren stopper. FIL har i flere måneder jaktet på en erstatter til fjorårets kaptein Anders Jenssen, som forlot klubben til fordel for TUIL.

Nå er det i underkant av én uke til overgangsvinduet i Norge stenger. Dermed begynner det å haste for FIL å finne forsterkninger.

Spesielt stopperplassen har vært prioritert i spillerjakten. Det kan det nå bli en løsning på.

- Vi håper på å få en fra TIL. Om det blir William Frantzen eller Jostein Gundersen får vise seg. Først må TIL bli ferdige med sine prosesser, så får vi se om det blir muligheter, sier Bjørn Johansen til Folkebladet.

William Frantzen (21) er i utgangspunktet midtbanespiller, men kan bekle både stopper- og backplass. Det samme kan Jostein Gundersen (19).

Jobber på spreng

Onsdag er det 24 dager igjen til første seriekamp borte mot Tromsdalen.

- Er du bekymret over at stallen ennå ikke er komplett?

- Nei, jeg er ikke bekymret. Men jeg må ærlig innrømme at vi skulle hatt den på plass. Det er stopperplassen som er det prekære. Og med en liten uke igjen til vinduet stenger, så begynner det å haste litt, sier Johansen.

Om en stopper ikke kommer til FIL i tide, finner "Bummen" kriseløsningen på benken i assistent-trener Miika Koppinen. Finnen har løst spillerlisens, og er en back-up for laget i krisetilfeller.

- Vi håper i det lengste at han blir trener sammen med meg. Det er det han skal gjøre. Det blir litt hvis og dersom. Foreløpig har vi en uke på oss, og vi jobber døgnet rundt for å få på plass det vi trenger.

Ingen kaptein valgt

I løpet av kort tid vil også trener-teamet ta et valg på hvem som blir kaptein i 2015.

- Vi blir å teste ut og ha et møte og forankre det i spillergruppa. Så vil det bli offentligjort.

En naturlig kandidat til å bære kapteinsbindet vil være Dan-Roger Roland.

- Den som har bært i vinter er Dan-Roger. Men vi har mange ledere på laget, understreker "Bummen".

- Når blir valget tatt?

- Det har jeg ikke noen dato på. Vi skal ha en prat nå før vi skilles før påske. Men akkurat dette er den minste bekymringen jeg har akkurat nå, sier Johansen.

FIL spiller torsdag en treningskamp over 3x20 minutter mot Skjervøy.