FINNSNES/TROMSØ: – Vurderingene vi har gjort er at det er krevende tidsmessig og ressursmessig i forhold til å etablere dem i Tromsø med jobb og alt annet. Da var det ikke kvalitet nok hos dem til å gjøre det, sier FIL-trener Bjørn Johansen til Folkebladet.

– Hadde de allerede vært etablert i Nord-Norge hadde de vært gode nok. Men skulle vi først ha gjort et slikt tiltak ønsket jeg at de hadde vært bedre enn det de var.

Eira prøvespiller

Dermed fortsetter søken etter nye spillere, og spesielt etter en ny midtstopper. Etter at Anders Jenssen forlot FIL til fordel for TUIL, har FIL kun Dan-Roger Roland i stallen på midtstopperplass.

– Veien videre blir nå at vi fortsatt er nødt til å være på søken. Så lenge vi ikke har noen alternativer er vi sårbar, det er det ingen tvil om. Dette er høyt prioritert og vi pløyer hele Nord-Norge og Norge, sier Johansen om spillerjakten.

”Bummen” avslører imidlertid at FIL har flere navn i kikkerten. Hvem det er vil han ikke si noe om, annet enn at Nilas Eira skal trene med klubben de neste dagene, samt spille fredagens treningskamp mot TUIL.

Eira spilte for Harstad i fjor, før han ble fristilt fra 2. divisjonsklubben og avsluttet sesongen i Hardhaus.

– Vi vet at det er en rutinert stopper som har nivået inne. Han har imidlertid en jobb som gjør at det er usikkert om han har tid til noe mer, sier Johansen.

Ønsker Jakobsen

En kriseløsning i sesongen som kommer kan også være at assistent-trener Miika Koppinen snører på seg fotballskoene. 36-åringen har innløst spillerlisens for FIL, men det er i ytterste nødstilfelle at stopperen snører på seg fotballskoene igjen.

– Er det aktuelt å omskolere spillere?

– Det er uaktuelt fordi jeg ikke ser noen som jeg kan eller vil omskolere. De spillerne vi har er gode i sine roller, og jeg har ikke lyst til å fjerne de fra sine posisjoner, svarer Johansen.

”Bummen” håper også å få en avklaring rundt midtbanespilleren Sondre Jakobsen over helgen. Jakobsen skal de neste dagene trene med HamKam.

– Vi har signalisert at vi ønsker å knytte han til oss. Så enkelt er det. Det er en solid type som vi ønsker.