TROMSØ: Det var en stolt og glad FIL-leder Herleif Hanssen som lørdag ettermiddag kunne holde takketalen for at FIL, som første klubb i Nord-Norge, har fått status som NFF Kvalitetsklubb.

Se video av takketalen i vinduet over.

For å bli en «Kvalitetsklubb», må klubben oppfylle flere kriterier innen aktivitet, organisasjon, kompetanse og samfunns- og verdiarbeid.

- Jeg må jo bare innrømme at man er skikkelig stolt, når man som eneste og første klubb får den utmerkelsen. Det må jeg si, sier leder i FIL, Herleif Hanssen.

Under takketalen Hanssen holdt lørdag ettermiddag, trakk han spesielt frem daglig leder Ivar Holand og prosjektleder Veronika Livli, som fortjente mye skryt for at klubben nå har fått denne statusen.

- De har gjort en fantastisk jobb, forteller Hanssen til Folkebladet.

Ekstra stolt

Kretsleder Øyvind Alapnes innrømmer at han er ekstra stolt av at det var nettopp Finnsnes IL som fikk denne statusen først i Nord-Norge.

- Først og fremst er vi i kretsen glad for at vi får frem den første Kvalitetsklubben i Nord-Norge, og personlig er jeg veldig glad for at det er Finnsnes. Jeg var aldri i tvil om at FIL skulle klare det. Det er en klubb som har jobbet godt i administrasjonen, så det er veldig gledelig, sier Alapnes.

Selv om klubben nå har fått Kvalitetsklubb-stempelet, har ikke FIL tenkt til å hvile på laurbærene. FIL er nå på nivå 1 i konseptet, men sikter seg inn mot både nivå 2 og nivå 3.

- Det er greit at A-laget vårt er i 2. divisjon, men jeg føler, ubeskjeden som vi er, at vi er i 1. divisjon organisasjonsmessig. Jeg tror faktisk vi er det. Vi står ikke tilbake for verken TUIL eller Alta og for så vidt både Tromsø og Bodø/Glimt også. Vi har kommet langt, og det jobbes utrolig godt nå, sier Hanssen.

Ingen hvilepute

- For all fremtid vil det stå at FIL var den første klubben. Det er en fjær i hatten. Men det er ikke noen hvilepute. Vi kan ikke lene oss tilbake og vi er ikke ferdige, sier lederen.

Kretsleder Alapnes er ikke i tvil om at FIL kommer til å ivareta statusen som Kvalitetsklubb.

- Det er stort å kvalifisere seg og nå de målene, men det er ikke en status som henger rundt lenger enn at man må leve opp til de kravene. Det er en daglig jobb som må gjøres for at man skal beholde det. Og det vet at jeg at FIL kommer til å gjøre, sier kretslederen.

PS: Under kretstinget ble Tom Arne Hoff fra Målselv IL tildelt Norges Fotballforbunds Honorære lederstipend.

KVALITET: Finnsnes IL er den første klubben i Nord-Norge som får status som Kvalitetsklubb. F.v.: Nina Murberg, Herleif Hanssen, Eilif Skogheim og Ivar Holand. Foto: Jo Are Vik
STOLT: Kretsleder Øyvind Alapnes (t.v.) var ekstra stolt over at det var Finnsnes IL som fikk Kvalitetsklubb-statusen. Her sammen med gjenvalgt nestleder Ronald Martinsen. Foto: Jo Are Vik
LEDERSTIPEND: Tom Arne Hoff fra Målselv IL fikk tildelt Norges Fotballforbunds Honorære lederstipend. Foto: Jo Are Vik