FINNSNES: På Finnsnes IL sin 93-årsdag fredag ble Hans Åge Yndestad klar for klubben.

Yndestad har totalt 248 kamper for Tromsø IL. Han har i tillegg spilt for Ulfstind, Skarp, FK Senja og TUIL.

- Det er jo strålende. Bedre fredag skal man lete lenge etter. Dette er bra for oss og vi er særdeles godt fornøyde med denne ukas signeringer, sier trener Bjørn Johansen til Folkebladet.

Tidligere denne uken ble det klart at Miika Koppinen blir Johansens assistent i FIL.

Det har også vært en medvirkende årsak til at Yndestad valgte FIL.

- Vi tok kontakt med Miika for et par uker siden, og rettet samtidig forespørsel til Hans Åge. Når Miika ble med oss, ga det nok Hans Åge en ekstra piff og tenkte at dette kan bli artig, sier "Bummen".

Høyt nivå

Johansen mener de yngre spillerne i klubben vil dra nytte av å få den erfarne backen til klubben.

- Det er en type spiller som har lang fartstid på høyt nivå og som vet hvor lista ligger. Det er noe de yngre spillerne vil dra masse nytte av.

- Forutenom det, får vi en 100 prosent spiller til både trening og match. Hans Åge gir seg f... om han er på Barcelona-trening eller Skarp-trening. Det er noe som ligger i blodet hans.

Flere roller

Forrige sesong leverte Tom-Erik Bang Kristiansen meget godt på venstre backplass. Hvor Hans Åge blir plassert på banen er noe usikkert.

- Hans Åge kan bekle flere roller. Vi får se etter hvert og sy sammen dette. I utgangspunktet skal Tom Erik fortsette å utvikle seg til å bli en tippeligaspiller på venstreback. Så får vi se hvor vi dytter inn Hans Åge.

FIL er fortsatt på jakt etter flere signeringer. Det er nå 13 spillere på kontrakt i klubben.

- Vi er fortsatt på utkikk etter en stopper. Mathias (Johnsen journ. anm.) har heller ikke signert for TUIL, men alt tyder på det. Så vi trenger 3-4 spillere inn. Så får vi se hvor vi får tak i dem.