FINNSNES/TROMSØ: Onsdag ble det kjent at Miika Koppinen blir ny assistent-trener til Bjørn "Bummen" Johansen i FIL.

Han overtar etter Aslak Sokki. Tor Inge Kristiansen fortsetter i trenerteamet.

For i underkant av to uker siden innledet FIL samtaler med den tidligere TIL-spilleren.

- Dette blir en fin mulighet for meg til å teste treneryrket, og til å sette ut i praksis det jeg har i hodet. Dette føles greit, sier Koppinen til Folkebladet.

Ikke spiller

Koppinen la opp som fotballspiller etter forrige sesong. Siden år 2000 har han i to perioder spilt i Tromsø IL. Mellom 2005 og 2007 spilte stopperen i Rosenborg.

Totalt har Koppinen 337 kamper for Tromsø. I tillegg har det blitt 18 landskamper for Finland.

- Er det aktuelt å snøre på seg fotballskoene igjen?

- Nei. Jeg skal kun være trener, svarer 36-åringen.

Ingen fremtids-planer

Koppinen legger ikke skjul på at det mangeårige vennskapet med hovedtrener Bjørn Johansen har vært en medvirkende faktor til at han nå blir FIL-assistent.

- Det er det absolutt. Jeg har spilt med "Bummen" og møtt han også utenom fotballen. Kjennskapet med han betydde mye når jeg skulle ta avgjørelsen.

- Er dette et springbrett for å komme videre i trenerkarrieren?

- Man vet aldri. I utgangspunktet skal jeg se hvordan det går i år, og jeg har ikke lagt noen videre planer i fremtiden. Men man skal starte en plass, og sånn sett er FIL en grei plass å starte som assistent.

- En kanonsignering

Trener Bjørn Johansen mener Koppinen er en kanonsignering for Finnsnes.

- Det å få inn en slik kapasitet til fotballen i Finnsnes, vil jeg tro blir godt mottatt i de leirene som er glad i Finnsnes, sier Johansen.

- Hva kan han bidra med?

- Det er ingen tvil om at Miika med sin lange fartstid på høyt nivå har masse å bidra med til både enkeltspillere, meg som trener og FIL som klubb. Han har bygd seg opp masse erfaring på høyt nivå, og vil være med å løfte oss opp på et nytt nivå.