TROMSØ: Nordlys meldte onsdag at Bjørn Johansen og FIL ønsker å hente Altas Sega Ngom og tidligere Alta-spiller Magnus Nicolaisen. Da snakker man om to veletablerte 1.divisjonsspillere.

To attraktive

– Det vil vise seg om det er mulig. Vi har sagt at vi skal se på muligheten. Det er to attraktive spillere, sier «Bummen» til Folkebladet.

I Alta-leiren krever de penger for Ngom, som har ett år igjen av kontrakten. Senegaleseren, som spilte for TIL senest i 2012, har nok også et solid lønnskrav. Han blir neppe en billig man for grønntrøyene.

– Summer hit og dit vet vi ingenting om. Det har vi ikke gått innpå. Men vi snakker om veldig gode fotballspillere, kommer det fra FIL-sjefen.

– Kjøpes ikke fri

Johansen vil ikke si noe om hvor langt FIL er villig til å strekke seg om det innledes forhandlinger med både Alta og Ngom. Magnus Nicolaisen er bosman-spiller.

– Vi kjøper ikke spillere fri. Det har vi ikke økonomi til. Vi må heller være fleksibel, og finne løsninger av noe slag, sier Johansen.

Han slår fast at det ikke er noen form for forhandlinger per nå, verken med Ngom eller Nicolaisen.

– Skal bli bedre

– Når du sikter deg inn på slike spillere. Er det et klart signal om at Finnsnes skal opp til 1.divisjon?

– Nei. Det er et klart signal om at vi er en klubb som skal bli bedre, og som legger tilrette for det. Vi vil at spillere skal se på oss som en god klubb med en god treningshverdag. Vi vil være en klubb spillerne ser på som et bra steg på veien mot Tippeligaen.

FIL-treneren sier også at det sees på andre alternativer, uten å ville si noen navn.

– Vi ser bredt og smalt, og høyt og lavt slik at vi får et mannskap som kan forbedre det vi gjorde i fjor.