FINNSNES: Nordlys meldte onsdag at Lyngen/Karnes ønsker ”å ta en Skjervøy”, og hente hjem bygdas lokale helter forså å satse mot opprykk til 3.divisjon.

De har blant annet sendt brev på FILs midtbanemotor Andreas Løvland, og mannen med Midt-Troms mest omtalte skjegg synes prosjektet høres interessant ut selv om han neppe tar del i det.

– Det er artig at de vil ha meg tilbake, men det er ikke noe jeg vurderer akkurat nå. Jeg har ett år igjen av kontrakten med FIL som jeg forholder meg til, sier Løvland til Folkebladet.

– Aldri si aldri

– Men om Lyngen lykkes med å få tilbake både Ole-Oscar Ross og Øyvind Garfjell, vil ikke det trigge deg litt?

– Det er klart motivasjonen blir jo større hvis de også kommer, men jeg tar det som det kommer. Jeg har kontrakt med FIL, men man skal aldri si aldri. Jeg må sikkert kjøpes ut som det skal bli noe, sier ”Løva”.

I Finnsnes-leiren avslår de kontant intressen fra Lyngen/Karnes.

– ”Løva” har en kontrakt med oss som han må forholde seg til, sier daglig leder Ivar Holand.

Hva med Ross?

Finnsnes betalte sommeren 2012 75.000 kroner i utdanningskompensasjon til L/K da de ga Løvland proffkontrakt. Holand avviser spørsmålet om det er disse pengene FIL vil ha tilbake for å la Løvland gå.

– Vi svarer ikke på hypotetiske spørsmål. Vi tar stilling til alt, men hvis Lyngen vil ha ”Løva” så er det FIL fotball de må sende bud til.

Ole-Oscar Ross var som kjent med på Senjas opprykkssesong, og er ønsket med videre i 2.divisjon. Det ligger dermed an til drakamp mellom blåtrøyene og Lyngen/Karnes. Lynvingen er uten kontrakt og kan fritt styre egen fremtid. Ross har ikke besvart Folkebladets henvendelse.