FINNSNES: FIL-trener Bjørn Johansens kontrakt med klubben går ut etter denne sesongen.

”Bummen” selv og klubben er imidlertid i dialog om å forlenge kontrakten. Målet er å bli enige i løpet av de neste dagene.

– Jeg og klubben er i dialog, og vi prøver å finne ut av det innen rimelighetens tid. Da snakker vi innen utgangen av måneden. Vi vil helst ha det på plass når vi begynner på oktober, så får vi se om vi finner ut av det. Men intensjonen er å bli enige med Finnsnes, sier Bjørn ”Bummen” Johansen til Folkebladet.

Trives

Dette er fjerde sesongen Johansen er trener i FIL. Det har gitt to opprykk fra 3.-divisjon og et nedrykk fra 2.-divisjon. Nå styrer han det nyopprykkede laget mot en respektabel plassering midt på tabellen i 2.-divisjon.

– Du trives i Finnsnes?

– Ja. Jeg synes det er spennende, og jeg har lyst til å bringe laget videre. Da må vi ha rammene og beholde stammen i laget som er nå, samt forsterke med 2-3 spillere som gjør at vi kan bli et reelt topp fem-lag neste sesong.

– Ser du for deg at du kan bli værende i Finnsnes flere sesonger fremover?

– Det vet jeg ikke. Så lenge vi skal bo i Tromsø er dette en perfekt kombinasjon. så lenge jobben i TIL er opptatt er det ikke noenting annet. Neste steg er å jobbe profesjonelt, men det krever mer. Nå har jeg det såpass bra at de tilbudene som måtte komme rundt omkring må passe med totaliteten i forhold til utfordringer, familie og disse tingene.

Helprofesjonelt

Tidligere har han ikke lagt skjul på at jobben i TIL er noe han har lyst på.

– Jeg ønsker å jobbe profesjonelt på heltid i en av de øverste divisjonene. Det er fortsatt målsetningen. Men jeg stresser ikke med det, jeg utvikler meg hele veien i Finnsnes og har det sånn sett perfekt som det er nå.

Han synes Finnsnes går en spennende fremtid i møte.

– Det er ingen tvil om at jeg synes vi tar steg hele veien i Finnsnes, og kanskje vi for første gang kan klare å bygge videre på et lag inn mot neste sesong. Det har vi ikke gjort i et eneste av de fire årene jeg har vært her, da har vi mistet nesten halve laget foran neste sesong. Så akkurat det synes jeg er spennende.

(Folkebladet.no)