TROMSØ: De fem siste kampene for Finnsnes har gitt tre seiere og to tap. De to tapene er imidlertid i kamper hvor resultatene fort kunne bikket andre veien (2-3 for Skeid og 0-1 for Follo), og Finnsnes har dermed vist seg som et av formlagene i 2.-divisjon den siste tiden.

– Hvis man ser på høsten er det mange gjenkjennelige ting. Vi har hatt en jevn stigning etter ferien og alt i alt har det vært en bra høst, sier assistenttrener Aslak Sokki, som sammen med Tor-Inge Kristiansen leder laget mot Lørenskog, i Bjørn Johansens giftemål-fravær.

Sokki kan melde om flere spillere som sliter med smårusk og småskader. Men alle skal være kampklar til søndag.

– Vi har tilgjengelige de som var i troppen forrige helg. Det er en del smårusk og slitasje i troppen, men de skal være klar til helgen. Det er en slagkraftig gjeng.

– Kommer hardt

Sokki tror på en kamp der Lørenskog går hardt ut i starten. Men FIL drar til Rolvsrud for å spille sitt eget spill.

– De hadde en god kamp mot KFUM forrige helg, og vil nok vise at de er bedre enn oss. De vil nok komme hardt i starten, og for oss handler det om å være konsentrert og på nett.

– Men vi skal spille vårt spill. Det er det vi drar ned for å gjøre, og vi har et lag som skal kunne kjempe om tre poeng.

Laget som starter mot Lørenskog er ikke tatt ut ennå.

– Troppen er den samme som forrige helg. Og de som startet på benken da er alle med og kjemper om en startplass, sier Sokki.

Vil ha flere bak seg

Lørenskog er et av lagene FIL vil ha bak seg på tabellen når sesongen er over.

– Gir det litt ekstra motivasjon at dere er tabellnaboer?

– Hver kamp er motivasjon for oss. Men selvfølgelig, det er artig å få flere lag bak oss. Jo flere jo bedre. Vi ønsker til enhver tid å slå de som er rundt oss på tabellen. Og dette er et lag vi virkelig har troen på at vi kan slå borte.

Med 15 poeng ned til Mo, kan Finnsnes senke skuldrene og slippe seg løs i de resterende kampene av sesongen.

– Vi er opptatte av å gjøre en god prestasjon og fortsette med det vi har gjort i høst. Klarer vi det er vi veldig fornøyd.

(Folkebladet.no)