FINNSNES: Finnsnes hadde full kontroll fra start til slutt i oppgjøret mot Mo lørdag. Tobias Schjetne ga FIL ledelsen etter 33 minutter, noe som også var pauseresultatet.

I andre omgang fortsatte FIL kjøret og scoringer av Alexander Samuelsen, Dan-Roger Roland og Glenn-Martin Andreassen sørget for at FIL vant fullt fortjent 4-0 mot et tamt bunnlag fra Mo i Rana.

- Det var som jeg sa til Tor-Inge (Kristiansen journ.anm.) ti minutter før slutt. Det er første gang vi er ti minutter før slutt hvor vi kan senke skuldrene og kjenne på følelsen av å ha spilt en god fotballkamp, sier trener Bjørn Johansen etter kampslutt.

Favorittstempel

Finnsnes var store favoritter til å vinne kampen. "Bummen" synes det er godt at laget beviser at det de har levert etter sommerferien ikke er tilfeldig, selv om de møtte en motstander som nå har tapt åtte kamper på rad, og ikke har vunnet en kamp siden de slo Skeid borte 24. mai.

- Vi er et bedre lag, men disse kampene kan være en fallgruve. Vi måtte bevise for oss selv at det vi har levert over lang periode nå ikke er tilfeldig. Det kunne blitt vanskelig når alle forventer at vi skal vinne.

Finnsnes har nå hele 15 poeng ned til Mo, som ligger på den øverste nedrykksplassen. Åtte kamper gjenstår. Dermed er det bare teorien som gjør at FIL rykker ned.

- Spiller Finnsnes i 2.-divisjon i 2015?

- Jeg skjønner at dere er opptatte av det, men for oss er det viktig å se oppover. Kvik Halden, Lørenskog og Harstad, alle disse lagene skal vi møte, og vi ønsker å ha dem bak oss på tabellen.

- Skal godt gjøres

Joakim Einebakken Nilsen leverte en god kamp fra sin høyreback-posisjon, og ble også kåret til banens beste av en lokal jury.

- Vi har det veldig fint og behagelig nå. Vi er i komfortsonen, har 15 poeng ned og kan slippe skuldrene ned resten av sesongen.

Han kommer til å legge skoene på hylla dersom FIL kollapser og Mo plutselig skulle begynne å vinne masse kamper i høstsesongen.

- Det skal godt gjøres nå.

- Spiller Finnsnes i 2.-divisjon i 2015?

- Ja, det kan jeg skrive under på. Hvis ikke legger jeg skoene på hylla, humrer backen.

(Folkebladet.no)