Han forklarer den uvanlige situasjonen med at klubben kun har seks spillere kontraktsfestet neste sesong slik:

– Vi har vært i en situasjon der vi ikke kunne gjøre noe på spillersiden. En ting var at vi ble rimelig parkert i forbindelse med bråket som var i klubben, slik at vi i år har hatt færre spillere på kontrakt ut kommende sesong. Tidligere har vi håndtert dette slik at vi har hatt omtrent halvparten av stallen på utgående kontrakter annet hvert år, i og med at vi har operert med toårskontrakter, sier Eriksen.

Men i år mener han klubben har vært i en helt spesiell situasjon.

– Med det bråket som har vært og usikkerheten som har eksistert har vi vært tvunget til å avvente forhandlinger om forlengelse av kontrakter. Så ble sesongen som den ble med usikkerhet hvilken divisjonsstatus vi skulle ha neste år. Det er nettopp avgjort. Derfor måtte vi sette kontraktsforhandlinger på vent, sier han.

Disse har kontrakt

Spillerne som har kontrakt med klubben og som i utgangspunktet skal spille i den grønne FIL-trøya neste sesong er Fredrik Mjøen Bakkelund, Markus Rolandsen, Sega Ngom, Sverre Skoglund, Jonas Simonsen og Mathias Bendiksen.

Simonsen kommer tilbake fra hans utlån til Mjølner. Noe usikkerhet er det rundt Mathias Bendiksen. Han skulle inn i førstegangstjeneste i høst, men på grunn av en ankelskade ble han sendt hjem.

Dermed er det mulig at han skal inn i Forsvaret igjen fra januar av.

– Om det skjer så er det grunn til å håpe at han kommer nordover til sesongstart og likevel kan være med. Men alt dette er uavklart, sier Eriksen.

Med kun seks spillere på kontrakt, betyr det at Finnsnes står i fare for å miste rundt to tredeler av stallen.

– Åpen for det meste

Spillerne Folkebladet har snakket forteller at de verken sier ja eller nei til Finnsnes på nåværende tidspunkt.

– Klubben må først komme på banen og fortelle hva de vil og ønsker. Slik jeg forstår det vil de satse, så får vi ta det derfra. Jeg sier verken ja eller nei. Jeg skal se på mulighetene mine og se hva som skjer, så tar vi det derfra, sa Joakim Nilsen etter kampen mot Brumunddal.

– Jeg vet ikke. Jeg er åpen for det meste, så får vi se hva som skjer, uttalte kaptein Tobias Schjetne.

FIL er forberedt på at spillere vil ønske seg til klubber på et høyere nivå.

– For det første betrakter vi ikke det å spille i 3. divisjon som noen katastrofe. I utgangspunktet går vi på med friskt mot med sikte på å få plass en god spillerstall for neste sesong. Vi vil i første omgang innlede samtaler med de spillerne vi har i stallen per i dag, for å avklare hvem som blir med videre. Da er vi forberedt på at det for noen vil være naturlig at de vurderer å spille på et høyere nivå enn 3. divisjon. Det har vi stor forståelse for. Så er det ønskelig fra vår side å beholde mest mulig av en god spillerstall, som vi mener skal være god nok til å kjempe i toppen av 3. divisjon, sier Eriksen.

Trolig må stallen fylles på med noen nye spillere. Eriksen er åpen både for rekruttering fra egne rekker, samt å hente inn spillere fra andre klubber.

– Vi har alltid et håp om at våre egne juniorer skal ta steg og være aktuell for A-laget. Det er klart at med et litt lavere nivå neste sesong bør det være større muligheter for rekruttspillerne vi har i dag til å få muligheten på A-laget. Men det må man vurderer når vi kommer igang med treninger rundt årsskiftet.

Eriksen understreker at klubben per i dag ikke har tatt stilling til en målsetning for neste sesong. Det vil naturlig nok være avgjørende for hvilke spillertyper klubben eventuelt vil forsøke å hente.

– Som «Bummen» har vært inne på, så gjelder det å finne en balansert tropp med komplementære ferdigheter. Det er også en del av vurderingen som må gjøres. Så får vi se hvordan spillermarkedet i distriktet der vi rekrutterer spillere vil være. Konkurransesituasjonen i forhold til konkurrerende klubber vil kanskje blant annet være avhengig av om Fløya beholder plassen eller ikke, selv om det er grunn til å håpe at FIL Fotball fortsatt vil være en attraktiv klubb for spillere med ambisjoner sett i lys av at vi over tid har holdt et rimelig bra sportslig nivå.