Finnsnes klarte kun 2-2 i det viktige oppgjøret mot Brumunddal lørdag ettermiddag. Resultatet gjør at både Finnsnes og Brumunddal rykker ned til 3. divisjon, mens Vålerenga 2 kunne juble for fornyet kontrakt i 2. divisjon, til tross for at de tapte 1-0 for Kjelsås.

- Jeg har vært her i fem år og har blitt glad i klubben. Jeg har vært med på bare oppturer. Så dette er såklart tungt, sier Joakim Nilsen.

Jonathan Barlow var skuffet over at laget presterte så dårlig når det gjaldt som mest.

- Slik vi har opptrådt den siste tiden skulle man tro at vi var i toppen, men i dag var vi alt for dårlige. Vi forventet kanskje at det skulle gå av seg selv, men vi hadde ikke trykket vi trengte og kom ikke fort nok etter, sier Barlow.

Fikk hjelp

- Det er kanskje ekstra bittert å ikke gjøre jobben selv når Kjelsås gir dere den hjelpen dere trenger?

- Det gjør det jo verre. Nedrykk er ille, det er tøft. At vi selv ikke klarer å gjøre det når vi får hjelp. Men slik er det. Summa summarum har vi vært for dårlige i år. Når man ikke kommer seg over 30 poeng, da er sannsynligheten for å rykke ned stor, forteller trener Bjørn Johansen.

Lånt tid

Joakim Nilsen mener Finnsnes har levd på lånt tid i 2. divisjon i høst.

- Det er ekstra bittert når vi får hjelp av Kjelsås, men jeg føler vi har levd på lånt tid. Vi har selvfølgelig levert bra de siste kampene, men vårparten ødelegger for oss. Det er ikke denne kampen som gjør at vi rykker ned, men det er såklart bittert når det er et faktum.

- Vi så et gammelt syndrom der vi ble engstelige og når vi først fikk et mål imot fikk vi helt panikk. Vi var preget og jeg er litt overrasket over at vi leverer en såpass dårlig kamp. Sesongen har vist at de lagene med innsats, duellstyrke og som slår langt, de har vi slitt med. Det er skuffende at vi ikke hadde mer pondus i det vi foretok oss, for Brumunddal er et lag vi bør slå, sier "Bummen".