De siste tre sesongene har 11. plassen i de fire forskjellige avdelingene i 2. divisjon i gjennomsnitt tatt 25,9 poeng.

Finnsnes står i dag med 14 poeng. Dersom Finnsnes skulle vinne fire av de fem siste kampene vil laget ende på den magiske grensen på 26 poeng.

Trener Bjørn Johansen mener de vil ha en reell mulighet til å berge plassen om de skulle klare å ta 12 poeng på de fem siste kampene.

– Man vet aldri. Men kommer vi opp på det tallet har vi en reell mulighet. Og det har vi i teorien en reell mulighet til. Vi må slå Nybergsund, vi må slå VIF 2 og vi må slå Brumunddal. Så bør vi vinne borte mot enten Asker eller KFUM, sier Johansen og legger til:

– Tar vi 12 av de 15 siste poengene så kan det holde.

Prater ikke sannsynlighet

– Hvor stor er sannsynligheten for at dere vil klare det?

– Det er vanskelig å prate sannsynlighet når vi har spilt 21 kamper og tatt 14 poeng. Det vil være rart å si at sannsynligheten er stor for at vi skal klare det. Det vil være merkelig.

– Men ser vi bak kampene, i hver eneste kamp bortsett fra et par-tre, så har vi hatt muligheten til å vinne. Det er den følelsen vi har i de kampene vi får inn i også.

– Må ha marginer

«Bummen» innrømmer at Asker, som er formlaget denne høsten i avdelingen, i tredje siste runde vil bli tøft.

– I fire av de fem siste er muligheten stor til å dra hjem seieren. Vi fikk oss noen oppturer mot Follo og Bærum, uten å levere store fotballkamper. Så fikk vi oss et steg tilbake mot Alta i andre omgang, der vi var bra i første omgang.

– Vi er i nærheten, men vi må ha marginer og tur med oss, sier FIL-treneren.

Mot Nybergsund på søndag må FIL klare seg uten Sega Ngom som soner karantene. I tillegg er Mathias Bendiksen og Joakim Nilsen ute med skade.

«Bummen» mener muligheten er store for å ta alle tre poengene.

– Følelsen er at vi har fått veldig dårlig betalt for kampene vi har spilt. De er definitivt mulig å hamle opp med.

Bjørn Johansen ser ikke bort fra at 26 poeng kan være nok til å berge plassen. Foto: Eirik Dahl