Finnsnes IL tok lørdag imot Alta hjemme på Finnsnes idrettspark. Etter den sterke borteseieren sist kamphelg rådet det en viss positivitet blant de grønnkledde, og et lite håp om å berge plassen i 2. divisjonen var tent. Og FIL kom godt i gang, og var nære på etter 19. minutters spill da Sega traff stanga. Alta var farlig frempå ved en kontring etter 31 minutters spill, men Fredrik Bakkelund reddet mesterlig avslutninga fra Vegard Braaten, som kom alene med keeper. Men like før pause fikk FIL en skikkelig kalddusj. Vegard Braaten knallet et skudd i lengste fra hjørnet av 16-meteren, og dermed ble det Alta som kunne gå til pause med 0-1-ledelse.

Tapte for mange dueller

Etter en god førsteomgang raknet det mer for FIL etter pause og både 0-2 og 0-3 kom etter henholdsvis 57 og 61 minutter. FIL-trener Johansen irriterte seg over måten man tapte kampen på.

– Det plager meg at det virket som om Alta ville mer. De vant mer dueller, det var mer «go» i dem, men det er lettere å være i dytten når man er der Alta er i forhold til hvor vi er. Vi hadde behov for å ha litt marginer med oss og score på det vi hadde i førsteomgang. I stedet er det Alta som får gå til pause med ledelse, sier han.

Alta er kjent som farlige på kontringer, men FIL lyktes bra i å hindre dem med det før pause.

– I førsteomgang nuller vi ut Alta litt og møter de litt med egen resept hvor vi ligger lavt og ønsker å kjøre overganger. Da blir Alta litt fantasiløs, når de må føre spillet, mener «Bummen».

Når FIL måtte høyere i banen etter pause fikk Alta det mer som de ønsket.

– Alta er vel kanskje det verste laget å havne under mot?

– Ja, de er ligaens desidert beste kontringslag. Det er det de vinner fotballkamper på. Når de fikk den ledelsen, så visste vi at det ble vanskelig. Vi visste at de var giftig i den fasen. I førsteomgang nullet vi ut det, bortsett fra en gang da Braaten kom gjennom når vi sto og sov, sier Finnsnes-treneren.

– Uakseptabelt

Etter å ha fått to strake seire mot Follo hjemme og Bærum borte, var det en stor nedtur å tape mot Alta.

– Vi må riste av oss dette. Dette var en skuffelse. En ting er at vi taper, men det er litt måten vi taper på også, som plager meg akkurat nå. At vi ikke klarte å stå mer opp og klarte å fullføre den planen vi hadde. Vi sprekker opp og generelt sett blir det for mange dueller tapt og da blir det som regel tap. Alta skal ikke kunne komme hit å duellere oss i senk, det er uakseptabelt. Så de vinner helt fortjent, mener «Bummen».

Nå gjenstår fem kamper og FIL må sannsynligvis vinne alle fem for å overleve i 2.divisjon, noe «Bummen» er enig i.

– Vi har Nybergsund Trysil og Vålerenga 2 i de to neste og de må vi jo vinne. Det er lag som er på plassene foran oss og det betyr at vi vil være nærmere dem om vi vinner de to kampene. Da kan det bli nerver på slutten, men som sagt, vi må nok ta de 15 poengene som er igjen, erkjenner han.

– Må vinne krigen først

Venstre vingback hos FIL, Tom-Erik Bang Kristiansen var skuffet over måten laget raknet på etter pause og er enig med sin trener om at kampen ble tapt i duellspillet.

– Jeg synes vi gjør en god førsteomgang og får kampen i vårt spor. Vi tar tak i ballen og klarer å skape noe på dem. I andreomgang er det tilbake til det vi har hatt gjennom hele sesongen. Jeg vet ikke hvorfor det skjer, men vi taper jo nesten alt av dueller, sier han.

– Det er som man sier; ta duellene først, så kan finspillet komme etterpå, sier Bang Kristiansen videre.

UAKSEPTABELT: – Alta skal ikke kunne komme hit å duellere oss i senk, det er uakseptabelt, sier FIL-trener Bjørn Johansen etter 0-3 tapet for Alta, lørdag. Foto: Stein Wilhelmsen