Finnsnes startet høstsesongen helt sist på tabellen i 2.divisjon, avdeling 1. Dermed var høstsesongens første kamp, hjemme mot KFUM Oslo, en god mulighet til å få en pangstart på høstsesongen, og snu den dårlige rekka med sju strake tap.

Det viste seg imidlertid å bli tøft for FIL-laget.

Gjestene fra Oslo tok ledelsen etter 37 minutter ved Jørgen Paulov Hammer på et skudd fra utenfor sekstenmeteren, etter at FIL mislyktes å klarere en corner opptil flere ganger. Dermed gikk gjestene til pause med 1-0 ledelse.

Etter pause økte KFUM Oslo ledelsen. FIL hadde corner, men fikk kontring imot i stedet. Plutselig kom gjestene to mot èn, og etter å først ha nølt litt endte ballen hos Adnan Haidar som økte ledelsen.

Fire minutter senere så det likevel ut til at det kunne bli litt spenning mot slutten. FILs Fredrik Lund ble felt inne i sekstenmeteren og grønntrøyene fikk straffe. Den satte Jonas Simonsen sikkert og stillingen var 1-2 på Finnsnes Idrettspark.

Spenningen varte imidlertid ikke lenge. I det 74.minutt økte KFUM ledelsen sin til 3-1 ved Robin Gravli Rasch, også det på straffespark.

Det ble sluttresultatet og FIL gikk på sitt åttende strake tap. Før runden var det seks poeng opp til sikker plass. Den avstanden har nå økt til syv poeng.