Etter en sjansefattig førsteomgang sto det 0-0 til pause i Valhall, til tross for at hjemmelaget hadde gode muligheter til å lede til pause.

Etter pause skulle imidlertid FIL få sjansen sin, og den utnyttet de. Vebjørn Grunnvoll mottok ballen på hjørnet av sekstenmeteren og kranglet seg forbi 3-4 VIF-spillere, før han satte ballen sikkert i mål. En råsterk prestasjon av kraftspissen som ga FIL en viktig ledelse.

FIL hadde bra kontroll på det hjemmelaget kom med og forsvarte sin 1-0 ledelse bra.

Men det var helt frem til 77.minutt. Hjemmelaget utlignet på en corner med Markus Lund Nakkim, og bare to minutter senere fikk de seg nok en scoring ved Bilal Nije. Dermed snudde hjemmelaget kampen i løpet av to minutter.

Dermed FIL bort ledelsen sin i løpet av kort tid. Slik de gjorde det mot Bærum, og slik de gjorde det mot Nybergsund Trysil.

FIL ligger på 13.plass i 2.divisjon, avdeling 1, og har nå fire poeng opp til sikker plass.

Vi fulgte kampen her:

Vålerenga 2 startet slik:

Stian Tinius Bruun Klausen - Mathusan Sandrakumar (K), Markus Lund Nakkim, Christian Dale Borchgrevink, Kristoffer Hay - Daniel Berntsen, Herman Stengel, Felix Horn Myre - Aron Leanard Dønnum, Magnus Grødem, Chidera Ejuke.

På benken var: Filipe Amador, Aslak Oberg, Didrik Støer Hagen, Nicolay Grimstad, Sakarias Opsahl, Ole Høyland Berg, Bilal Nije.

Finnsnes stilte slik:

Fredrik Bakkelund - Marcus Sletten, Jonathan Barlow, Andreas Østeraas - Joakim Nilsen, Andreas Løvland, Tobias Schjetne (K), Fredrik Lund, Tom-Erik Bang Kristiansen - Vebjørn Grunnvoll, Sega Ngom

På benken var: Markus Rolandsen, Jonas Simonsen, Sander Birkeland, Truls Torblå.

Slutt! FIL evner ikke å skape noe i sluttminutten,  og etter å ha ledet først, ga nok en gang grønntrøyene fra seg ledelsen. Vålerenga 2 vinner 2-1.

90+4.min: Rødt kort! Østeraas får det gule kortet etter en duell. Like etterpå går dommer bort til Østeraas igjen og gir han sitt andre gule kort. Angivelig på grunn av munnbruk. Dermed må Finnsnes avslutte med ti mann. Totalt unødvendig av FIL-stopperen.

90+3.min: Simonsen er på vei gjennom, men blir skjermet bort i siste liten av en god Markus Lund Nakkim hos hjemmelaget.

90+2.min: Grimstad kommer inn før Dønnum.

90+1.min: Vi er inne på overtid nå. Hjemmelagets Dønnum ligger nede etter duellen med Sletten, men ser ut til å komme seg på beina.

90.min: Sletten er frustrert nå og han sparker ned en VIF-spiller noe umotivert. Blir belønnet med det gule kortet.

89.min: Nije har vært et friskt pust for vertene og nå vinner han en corner.

88.min: FIL får stadig dårligere og dårligere tid. Til tross får et lite trykk de siste minuttene, har de store sjansene uteblitt.

87.min: Corneren havner ingen steder og Birkeland får i stedet det gule kortet når han stopper en overgang.

86.min: Torblå vinner hjørnespark for FIL.

86.min: Østeraas er sterk og hindrer Nije i å sette i gang en kjempekontring for vertene.

85.min: FIL har etablert et lite trykk på hjemmelaget nå.

83.min: Schjetne lemper nok en gang et frispark langt opp i banen. Klausen bokser ut og Simonsen får avsluttet på returen, men ballen går langt til side for mål.

82.min: Sletten finner Torblå på høyre, men sistnevnte blir lett skubbet vekk og det blir utspill fra mål.

80.min: Sander Birkeland og Truls Torblå kommer inn for Løvland og Joakim Nilsen.

79.min: 2-1! Nok en gang åpnes slusene så fort det første baklengsmålet kommer. Daniel Berntsen slår fint gjennom til Dønnum på venstrekanten. Han slår inn til innbytter Bilal Nije som enkelt setter inn 2-1 fra kort hold.

77.min: 1-1! Corneren havner på hodet til Markus Lund Nakkim som setter inn utligningen. Da er vi like langt.

77.min: Stengel slår inn frisparket og Marcus Sletten klarerer ut til corner.

76.min: Dønnum er på vei gjennom, men felles av Schjetne som får det gule kortet. Dermed må han stå over hjemme mot Asker.

74.min: Hjemmelaget spiller og spiller, men gjestene fra Finnsnes forsvarer seg veldig godt nå.

73.min: Løvland finner Sega på bakerste stolpe, men avslutningen går langt utenfor.

72.min: VIF slår inn fra høyre, men Barlow finner duellen med Grødum.

70.min: Grunnvoll må gi seg og inn kommer Jonas Simonsen.

69.min: Hjemmelaget prøver å kombinere seg gjennom midten, men FIL forsvarer seg godt og ballen går helt inn til Bakkelund.

68.min: FIL-kaptein Schjetne må roe ned Joakim Nilsen, litt usikker på hva som er årsaken. Men "jævla nordlendinger" blir i alle fall ropt fra tribunen...

66.min: Grunnvoll er for alt for sent inn i Borcgrevink, men slipper unna med tilsnakk.

65.min: De kjører en kort variant som ender opp med at Daniel Berntsen skyter ufarlig utenfor målet.

65.min: Hjemmelaget får seg en corner.

63.min: Stengel og Joakim Nilsen er i tottene på hverandre etter at Stengel er sent ute med en takling på FILs høyre vingback. Omtrent samtlige spillere kommer til og får roet gemyttene. Begge spillerne får forøvrig det gule kortet. Stengel for taklingen og Nilsen for reaksjonen sin.

59.min: Dette var Grunnvolls første scoring for sesongen.

58.min: FIL scorer, 0-1! Vebjørn Grunnvoll mottar ballen på hjørnet av sekstenmeteren og krangler seg forbi 3-4 VIF-spillere, før han setter ballen sikkert i mål. Råsterkt av kraftspissen. Den var viktig!

57.min: Joakim Nilsen er både dyktig og heldig som kommer seg forbi VIFs venstreback. Han får slått inn langs bakken, men innlegget er svakt og blir klarert langt vekk.

56.min: Grødem kommer seg rundt på høyrekanten og får slått inn, men innlegget går ut til innkast på motsatt side.

54.min: Corneren fra Stengel går over alt og alle.

54.min: Schjetne slår i bakrom mot Løvland. "Løva" slår inn, men hjemmelaget stoppere har få problemer med å klarer ballen vekk. VIF kontrer umiddelbart og vinner et hjørnespark.

52.min: Vålerenga kommer seg rundt på venstrekanten, men Joakim Nilsen gjør en god jobb og får skjermet ballen ut til femmeter.

49.min: Joakim Nilsen finner Bang Kristiansen på bakerste stolpe, men sistnevnte får ikke kontroll på ballen.

47.min: Bang Kristiansen slår inn frisparket og den heades ut. Grunnvoll blir liggende inne i feltet, men kommer seg opp.

46.min: Løvland er på vei fremover og blir felt.

46.min: 2.omgang er i gang.

Pause: Dommeren blåser av for pause på stillingen 0-0. Hjemmelaget har vært nærmest scoring med sine to store målsjanser.

45+2.min: Grunnvoll og Lund kombinerer fint midt på banen og førstnevnte får frispark etter en felling. Scjetne slår frisparket høyt og langt og det blir ingenting ut av det.

45+1.min: Løvland fyrer fra distanse, men ballen går et godt stykke utenfor.

45.min: Løva er tilbake på banen.

44.min: "Løva" ligger nede og får behandling.

44.min: FIL får en overgang, og Sega og Grunnvoll kommer to mot tre. Sega slår plutselig bare ballen fremover og inn til VIFs-keeper. Bare Sega kan forklare hva han prøvde på der.

43.min: Finnsnes er litt bedre med nå, dog uten å skape noe særlig.

42.min: Bang Kristiansen slår inn, men Sandrakumar header ut.

41.min: Marcus Sletten er med fremover og vinner et frispark hele ute ved hjørneflagget på høyresiden.

40.min: Grødem får hodet først på det påfølgende hjørnesparket, men Bakkelund redder uten problemer.

40.min: Hjemmelaget kombinerer fint og Horn Myhre får slått inn fra venstre. Barlow klarerer ut til corner.

37.min: Grunnvoll blir tråkket på av Dønnum i en duell og kraftspissen får seg en smell, men kommer seg fort opp igjen. Frisparket fra Schjetne blir slått langt, men blir klarert ut og VIF kontrer. Den ender ikke opp i noe farlig denne gangen heller.

36.min: Hjemmelaget spiller lekent av presset til Finnsnes inne på 20 meter på egen halvdel og starter en overgang. Den ender dog opp i ingenting.

34.min: Hjemmelaget kommer på en god overgang og Dønnum spilles gjennom på høyresiden. I stedet kommer Østeraas seg foran og vinner et frispark. Dønnum får også det gule kortet.

31.min: Hjemmelaget presser høyt og er aggressiv i førstepresset. Det gjør at FIL sliter med å spille de av og får lite ro med ballen i oppbyggningsfasen.

30.min: Finnsnes prøver ofte den lange opp mot Sega og Grunnvoll, men så langt har de lyktes dårlig med den respepten.

28.min: Hjemmelaget slår en fin ball i bakrom på Ejuke som tar den flott ned, men Joakim Nilsen går i kroppen på han og gjør han knallsterk jobb. Får til slutt frispark, Nilsen.

26.min: Schjetne fyrer fra distanse, men ballen går rett på keeper.

25.min: Etter en god start er det lite som fungerer for grønntrøyene nå, og hjemmelaget styrer det meste.

24.min: Grødem setter ballen i mål etter litt flipperspill, men blir korrekt avblåst for offside.

23.min: Dønnem slår tunnel på Schjetne og prøver å finne Grødem i bakrom. Ballen når ikke frem, men dommer har blåst frispark for en annen situasjon uansett.

22.min: Stengel forsøker seg, men ballen går i muren.

22.min: Frispark i god posisjon for VIF nå.

21.min: Borchgrevink finner Grødem med et innlegg fra høyre igjen. Headingen går like over denne gangen. Denne VIF-oppskriften må FIL stoppe før det er for sent.

20.min: Corneren blir headet ut på første stolpe og rett til Scjetne som fyrer av. Ballen treffer en VIF-spiller og går til Barlow som også forsøkter skudd. Dessverre for Barlow og FIL går blir også hans skudd blokkert.

19.min: Igjen kommer Joakim Nilsen til innlegg og Nakkim sleiver den ut til FILs tredje corner i kampen.

18.min: God sjanse for hjemmelaget! Borchgreving slår inn fra høyre og finner hodet til Grødum. Sistnevnte får headet på mål, men Bakkelund tar den.

17.min: Vertene slår inn fra høyre, men Marcus Sletten bryster ballen kaldt og rolig inn til Bakkelund.

15.min: Hjemmelaget kombinerer fint med Herman Stengel i spissen og er på vei inn i sekstenmeteren, men Østeraas måker kontant ballen vekk.

14.min: Denne gangen er innlegget fra Nilsen bedre, men VIF-keeper Bruun Klausen kommer ut og bokser den foran hodet på Grunnvoll. VIF kontrer like etterpå, men grønntrøyene får ryddet opp til slutt.

13.min: Hjemmelaget har tatt over banespillet litt mer her nå.

11.min: Barlow prøver å finne Grunnvoll med en lang ball, men det er upresist og oppspillet går helt inn til keeper.

10.min: VIF-keeper Bruun Klausen får bokset innsvingeren til Bang Kristiansen vekk fra mål.

9.min: Nytt innlegg fra Joakim Nilsen ryddes unna av VIF-forsvarerne. Like etterpå skaffer Fredrik Lund FILs andre corner for dagen.

7.min: Hjemmelagets Daniel Berntsen blir flott spilt i gjennom og får avsluttet, men Bakkelund er med på notene. Brukbar sjanse for hjemmelaget.

5.min: Grødem kommer seg nesten forbi Sletten ute på venstrekanten, men Sletten er sterk og vinner duellen.

4.min: FIL kommer til nytt innlegg fra høyre ved Joakim Nilsen, men hjemmelaget rydder greit unna denne gangen også.

3.min: Corneren fra Bang Kristiansen heades ut på første stolpe.

3.min: Løvland kommer rundt på høyre og får slått inn. VIF klarerer til corner.

2.min: FIL har gått ut høyt og alt har foregått på vertenes banehalvdel i starten her.

1.min: Kampen er i gang!