Etter to knallsterke sesonger i Finnsnes-trøya, tok den nederlandske midtstopperen overgang til Mjøndalen en divisjon opp foran denne sesongen.

Følger med

Han følger fortsatt med på gamleklubben og har god kontakt med flere av spillerne. Jansen mener FIL har fått dårlig betalt for prestasjonene de har levert, og at det er mye av årsaken til at de har havnet under streken.

– Jeg tenker de har fått dårlig betalt for hvordan de har spilt. De har spilt bedre enn hvor de ligger på tabellen og vært en del uheldig på slutten av to kamper to ganger. Det er små marginer i den nye 2.divisjonen, sier han.

Tror ikke de rykker ned

Han er i likhet med flere overrasket over at FIL per dags dato er der de er, men er ikke bekymret for at de rykker ned.

– De kommer ikke til å ende der nede, det er jeg ikke bekymret for, sier Jansen.

Han har som sagt kontakt med flere av spillerne, men har ikke snakket så mye om det som skjer på fotballbanen.

– Vi har ikke snakket så mye om det, men jeg tror heller ikke de er bekymret, for de har jo kvaliteter. Jeg tror det siste de trenger er å få panikk, sier Mjøndalen-stopperen.

Videre tror han at de er kapable til å gå på en lang seiersrekke og da klatrer man fort.

– Plutselig går det deres vei og de vinner fire eller fem kamper på rad. Da går de veldig fort oppover også, og da kan de plutselig være nummer fem eller seks på tabellen, spår Jansen, som oppfordrer spillerne til å ha tro på egne kvaliteter.

– I fjor var det veldig bra, og året før var det veldig bra. De må bare stole på egne kvaliteter.

Skadeplaget

I februar signerte han for OBOS-ligaklubben Mjøndalen, en klubb som senest i 2015 var i Eliteserien.

– Det går veldig fint, jeg er endelig tilbake på feltet igjen etter lang tid med skade, sier han.

Det er ankelen han skadet på prøvespill i Viking, som har plaget han hele våren.

– Det har vært den samme ankelen som jeg skadet på prøvespillet med Viking, så har jeg blitt bra og kommet tilbake, men så har jeg fått tilbakeslag igjen to-tre ganger, forteller han.

Innhopp

Han har fått fire innhopp i serien og startet en cup-kamp så langt. I cupkampen ble han også matchvinner i ekstraomgangene. Han erkjenner at det har vært vanskelig å være så mye skadet.

– Ja, det er vanskelig å være skadet, jeg har vært så nært hver gang også. Jeg startet jo og spilte den cupkampen og tenkte at nå var jeg tilbake for fullt, men så fikk jeg tilbakeslag igjen, forteller Jansen.

Han er ikke utåmodig og skal kjempe for plassen sin. Nå sier at han at det først og fremst handler om å få med seg mye trening over en lengre periode.

– Jeg er ikke utålmodig i det hele tatt, jeg har en god treningshverdag her og trives veldig godt, avslutter han.