Et tidlig mål etter bare tre minutter fra Altas Magnus Nikolaisen ga FIL en verst tenkelig start i borteoppgjøret mot Alta. Alta var best før pause og kunne gått til pause med mer enn 1-0.

Etter pause var FIL langt bedre og styre det meste av spillet. Noen muligheter kom de seg også til, blant annet på en corner seks minutter på overtid, men det ville seg ikke for grønntrøyene, som med tap i dag gikk på sitt tredje strake tap i serien.

Alta startet følgende lag:Daniel Mederos Rojas - Øyvind Veseth Olsen, Mats Frede Hansen, Thomas Braaten, Dag Andreas Balto, Makhtar Thioune, Felix Jacobsen, Runar Overvik, Christian Reginiussen, Magnus Nikolaisen, Vegard Braaten

Finnsnes startet med følgende lag:

Fredrik Bakkelund - Marcus Sletten, Jonathan Barlow, Andreas Østeraas - Truls Torblå, Fredrik Lund, Tobias Schjetne, Sander Birkeland, Markus Rolandsen - Vebjørn Grunnvoll,  Jonas Simonsen

På benkes hos FIL satt Emil Konradsen Ceide, Sverre  Skoglund, Mathias Bendiksen og Tom-Erik Bang Kristiansen.

Slutt: Finnsnes taper 1-0 i Alta og går på sitt tredje strake tap i serien.

96.min: Kjempesjanse for FIL! Corneren havner på hodet til en FIL-spiller på bakerste stolpe og headingen får så vidt det er utenfor. Det var nære for Finnsnes...

96.min: FIL får en corner helt på tampen her.

93.min: Bang Kristiansen får ikke ballen over første sone og Mats Frede Hansen rydder unna for Alta.

92.min: Torblå vinner et frispark i god innleggsposisjon for FIL.

90.min: Vi er på overtid her nå.

89.min: Barlow starter et angrep på egen halvdel for FIL, men slår helt upresset ballen utover sidelinja. Svakt.

87.min: Emil Konradsen Ceide har kommet inn for Andreas Østeraas hos FIL.

87.min: Grunnvoll er nok en gang råsterk i kroppen og få vendt opp med mann i rygg. Han skyter fra 20 meter, men skuddet går rett på keeper.

86.min: Magnus Nikolaisen og Runar Overvik går ut for Alta. Inn kommer Aleksander Bjørnvåg og Eirik Lund Holm.

83.min: Altas Dag Andreas Balto fyrer fra distanse, men Bakkelund har ingen problemer og holder den greit.

82.min: Birkeland er for sein inn i en duell og får det gule kortet.

81.min: Sjanse for FIL! Et innlegg havner på hodet til Bang Kristiansen på bakerste stolpe. Han får headingen på mål, men den blir for svak og keeper redder greit.

80.min: Schjetne, Birkeland og Lund kombinerer fint, men innlegget fra sistnevnte blir stoppet.

79.min: Sverre Skoglund erstatter Jonas Simonsen på topp hos Finnsnes.

76.min: Alta ligger med alle mann godt innpå egen halvdel nå. Det er vanskelig for FIL å komme seg gjennom.

74.min: Alta header ballen ut og FIL får innkast.

73.min: FIL presser på nå. Birkeland vinner en corner.

73.min: Torblå kommer seg rundt og får slått inn, men Braaten rydder unna for Alta.

72.min: Bang Kristiansen forsøker seg, men skuddet går ca en meter over mål.

71.min: Grunnvoll vinner frispark på ca 25 meter fra mål.

69.min: Alta rydder unna i førsteomgang, men FIL vinner andreballen og til slutt ender angrepet opp med et skudd fra Jonas Simonsen. Rojas i Alta-buret har dog kontroll.

69.min: FIL vinner frispark ute på høyresiden. Bang Kristiansen skal slå inn.

68.min: FIL har ballen mye fortsatt, men sliter med å trenge gjennom et lavtliggende Alta-lag.

63.min: Den ender opp i ingenting.

63.min: Corner for Alta nå.

61.min: Alta kommer rundt på høyresiden og får slått inn, men Barlow klarerer ballen vekk.

58.min: Bang Kristiansen har kommet inn for Marcus Sletten på venstre vingback hos FIL. Rolandsen har nå blitt flyttet ned som høyre stopper.

58.min: Frispark for FIL i brukbar posisjon. Grunnvoll prøver seg på skudd, men Rojas i Alta-målet har kontroll.

56.min: Finnsnes ruller opp på høyresiden, men Torblå er altfor upresis og slår ballen utover linja når han prøver å finne Birkeland.

52.min: Bedre takter fra Finnsnes så langt i andreomgangen.

50.min: God FIL-sjanse! Rolandsen kommer seg rundt på venstre og finner Grunnvoll i feltet. Han header på mål, men Altas keeper redder.

49.min: Alta får ryddet unna.

48.min: Birkeland skyter fra distanse og keeper må gi corner. Brukbar mulighet.

47.min: Schjetne skyter fra distanse, men går midt på keeper.

46.min: Kampen er i gang igjen.

Pause: Alta leder fortjent 1-0 til pause.

45.min: Alta vinner et hjørnespark.

44.min: Alta får ryddet unna.

43.min: Frisparket fra Grunnvoll går i muren og ut til corner.

42.min: Grunnvoll vinner et frispark på 17 meter for FIL. Kan bli farlig her.

40.min: Schjetne ligger nede igjen etter en sen takling fra Vegard Braaten som også fikk gult kort.

39.min: Stor Alta-sjanse! Et innlegg havner på bakerste hos Reginiussen som header den tilbake i feltet og i tverrligger. En Alta-spiller er millimetre fra å sette inn 2-0 på returen.

38.min: Tobias Schjetne har fått seg en smell og må av banen for behandling.

37.min: FIL mister ballen og Alta setter i gang en kontring. Marcus Sletten stopper den kontant når han kommer for sent inn i en duell, og han får det gule kortet.

32.min: Finnsnes har ballen mest i Alta, men hjemmelaget forsvarer seg godt og ser ut til å vente på overgangsmuligheter.

30.min: FIL utligner, men dommer blåser for at ballen har vært ute i forkant. Vanskelig å se om det var korrekt ut fra TV-bildene. Godt angrep av FIL på høyresiden som førte til det hele.

29.min: Sletten holder på å rote det til da han prøver å skjerme en ball ut til femmeter. Berger situasjonen såvidt til slutt.

27.min: FIL kommer med mange folk på en kontring, men pasningen fra Rolandsen er svak og går helt inn til Rojas i Alta-buret.

24.min: FIL kommer på en bra overgang. Simonsen legger igjen til Schjetne som dribler en mann før han skyter langt utenfor med venstrefoten.

23.min: Alta får slått inn fra venstresiden, men Barlow rensker unna.

19.min: Alta kommer gjennom på venstresiden. Barlow bommer i taklingsforsøket, men innlegget fra Alta-spilleren havner i klypene på Bakkelund i FIL-buret.

18.min: Alta kaster et innkast inn i feltet. Grunnvoll rydder ut i returrom hvor en Alta-spiller står, men han skyter høyt over.

14.min: Simonsen er på beina igjen og vinner en ball høyt i banen. Avslutningen like etterpå går imidlertid ti meter over mål.

13.min: Simonsen ligger nede etter en duell, men det ser ut som han kommer seg på beina igjen.

9.min: Stor Alta-sjanse. Et innlegg går over hodet på Barlow og havner på bakerste stolpe hos en Alta-spiller. Han fyrer av et skudd, men Bakkelund gjør en god redning.

6.min: Schjetne svinger inn et frispark, men ballen går såvidt innom en FIL-spiller og til Alta-innkast på motsatt side.

3.min: Alta tar ledelsen! Torblå blir passert på høyresiden, Barlow får ryddet unna i førsteomgang, men ballen havner til slutt hos Magnus Nikolaisen som setter inn 1-0. Forferdelig start for FIL.

2.min: FIL flytter opp en del folk på en dødball. Det ender med en avslutning høyt over mål fra Jonathan Barlow.

1.min: Kampen er i gang.