ALTA (Alta 1-1 Finnsnes): Det har blåst mye i Finnsnes IL denne uken. Etter en uke med mye distraksjoner var FIL-trener Bjørn Johansen veldig fornøyd med måten A-laget gjennomførte søndagens kveldskamp mot Alta på.

– Med mye distraksjoner utenom denne uken, så sa jeg til guttene at å dra opp til Finnmarkshallen og ta ett poeng, det er en voldsom prestasjon det vi gjør i dag. Vi reiser opp hit, tar ett poeng og nekter på tape. Det er vi veldig fornøyd med, sier han.

Tett og jevnt

Kampen i Finnmarkshallen var tett og jevn. Alta startet best og slo mye langt og direkte, men det var FIL som tok ledelsen ved Jonas Simonsen i det 31.minutt.

At Alta spilte så direkte som det de gjorde, overrasket dem.

– Vi visste nøyaktig hva de ville prøve på, men litt overrasket at de bare kom med de lange der, vi trodde de skulle spille litt mer. Så med det skapte de litt trøbbel for oss, spesielt de første 20 minuttene, mener ”Bummen”.

FIL hadde ballen mye i store deler av andreomgangen, men det var Alta som skapte de farligste mulighetene etter hvilen. Etter 75 minutter fikk de også utteling da Sega Ngom utlignet til 1-1.

Skader

”Bummen” mener kampen bare preg av mange skader. Vebjørn Grunnvoll måtte av etter ca 20 minutter og Tobias Schjetne måtte av i pausen. Et kvarter ut i andreomgang begynte også Joakim Einebakken Nilsen å slite med lysken, slik han har gjort den siste tiden.

– Kampen bar preg av litt dårlig rytme. Vi var periodevis god, men så sovner vi litt på scoringen deres. Nå hadde de flere de kunne ha scoret på også, men på akkurat den de scorer på, så er vi ikke fornøyd.

Etter kamp kunne han fortelle mer om skadene som oppsto underveis.

– Nå skal vi på legevakta og plukke opp Vebjørn (Grunnvoll), som muligens har fått en liten hjernerystelse, så vi må se det an. Tobias ble tråkket på hånda, så det er et mulig brudd der, men vi må bare bruke morgendagen å se det an. Vi må eventuelt vente på røntgen-bilder. Så vi må bruke dagen i morgen, men vi begynner å bli tynnslitt nå og vi henger i tauene. Samtidig er det snart over, så vi skal stå løpet ut, forsikrer han.

At Senja tok ett poeng borte mot Skeid gjør at FIL har alt i egne hender i forhold til å ta 2.plassen i avdelingen.

– Jada og det poenget vi fikk viste seg å være viktig. Så nå er det fortsatt opp til oss selv og det liker vi.

FIL-børsen: Hans Henrik Johansen 6 - Marcus Sletten 6, Quint Jansen 7, Andreas Østeraas 6 - Joakim E.Nilsen 6 (Sverre Skoglund fra 76.min), Tobias Schjetne 6 (Fredrik Lund fra 46.min 6), Jonathan Barlow 8, Sander Birkeland 7, Tom-Erik Bang Kristiansen 6 - Jonas Simonsen 7, Vebjørn Grunnvoll (Glenn-Martin Andreassen fra 26.min 7)

MÅLSCORER: Jonas Simonsen sendte FIL i føringen i Alta. Her fra en tidligere kamp hvor han scoret mot Follo. Foto: Mathias Brobakk Nordgård