FINNSNES: (FIL 2-0 Ullern): Finnsnes-spillerne var langt nede da de tapte toppkampen mot Skeid forrige helg, og dermed mistet det som var igjen av håp om å ta igjen serieleder TUIL.

Mot Ullern på søndag var de derfor ekstremt gira på å slå tilbake med seier. Og de skuffet ikke.

- Solid. Er det et dekkende ord for den prestasjonen dere leverer i dag?

- Ja, det tror jeg er dekkende. Jeg kalte det vel for en voksen fotballkamp, vi skjønte hva som skulle til for å få tre poeng og vi gjorde det, sier FIL-trener Bjørn "Bummen" Johansen til Folkebladet etter kampen.

Å slå tilbake etter skuffelsen forrige helg var det aller viktigste.

- Det var viktig å vinne, for hadde vi ikke vunnet i dag, så hadde vi kanskje begynt å lete etter smutthull og skyldt på at vi ikke klarte å nullstille etter Skeid også videre. Vi hadde et ganske sterkt fokus på å klare å slå tilbake og vise at vi er i den kategorien som ikke lar oss knekke etter den nedturen vi fikk mot Skeid. Så seier i dag var viktig, for det sier litt om gruppa og at vi forhåpentligvis kan fortsette å holde trykket oppe og kjenne på at vi fortsatt har en kjempesesong, smiler FIL-treneren.

Spissene serverte

Ullern kom til Finnsnes for å spille sitt spill og gjorde det vanskelig for FIL i starten.

Etterhvert tok FIL mer tak i kampen og før pause leverte de to flotte scoringer ved midtbanespillerne Sander Birkeland og Tobias Schjetne - servert av de to spissene, Jonas Simonsen og Vebjørn Grunnvoll.

- Jeg får en fantastisk ball fra Jonas, så den var ferdigscoret som vi sier, gliser Sander Birkeland når han forteller om sitt eget mål som ga 1-0.

Seieren var fryktelig viktig etter en uke hvor stemninga ikke har vært helt på topp i FIL-leiren.

- Ja, absolutt. Vi har merket det på trening denne uken at stemninga ikke har vært helt på topp etter det, så da var det bare å slå tilbake, og nå er vi tilbake på 2.plass etter Skeid-tap, så vi kommer bare til å kjøre på herfra, så teller vi opp på slutten av sesongen, sier han.

- Null motivasjonsproblem

FIL tok over 2.plassen etter seieren mot Ullern og "Bummen" sier de har null problemer med motivasjonen selv om opprykkskampen med TUIL er kjørt.

- Det er stor forskjell på å bli nummer to og nummer tre, så vi har kjempelyst til å bli det nest beste laget. Så det er null motivasjonsproblemer, forsikrer han.

Og i neste hjemmekamp om to uker, kommer serielderen på besøk. Den gleder de seg voldsomt til uansett.

- Kampen mot TUIL her blir artig. Vi har jo lyst til å ta dem, de som har vært det beste laget, selv om avstand er stor.