OSLO (Skeid-FIL 1-0): Dommeren er forresten verdt å nevne allerede i starten av denne artikkelen. For hva han tenkte da Jonas Simonsen tok tunnel på en forsvarer, for så å løpe opp sin egen ball og komme alene med keeper, det lurer vi alle på. Dommeren blåste off side, til tross for at det ikke ble vinket av assistentdommeren. Da kokte det for noen og en hver på både bane og benk.

- Det er klart at dette er en situasjon som setter sitt preg på oss og sånn sett litt avgjørende for den videre gangen i kampen, men det får vi ikke gjort noe med. Jeg har aldri i mitt liv opplevd noe lignende, det må jeg virkelig si, forteller trener Bjørn Johansen etter kampen.

Bummen var veldig skuffet etter kampen.

- Vi traff på alt inn mot denne kampen. Det er mye press, det er toppkamp på bortebane. Vi traff på starten av kampen og vi klarte å omstille oss da vi måtte kaste om på planene da Joachim (Nilsen) ble skadet rett før kampen. De første tyve minuttene spilte vi outstanding, rett og slett. Da er det klasseforskjell på lagene og vi skulle ha avgjort kampen.

Nedbrutt Simonsen

Men det var kanskje ikke kampen der man skulle få med seg noe. For allerede i kampens første minutter fikk FIL tildelt en korrekt straffe. Jonas Simonsen satte ballen i stolpen og dermed fikk man ikke den drømmestarten man kunne fått.

- Nå har jeg det ikke bra, sa en meget nedbrutt Simonsen etter kampen.

- Vanligvis pleier jeg å tanke at det bare er en fotballkamp, men nå er jeg langt nede. Straffen er en ting, men jeg har også et par sjanser til som burde ha endt med scoringer. Nei, dette er tungt, sier han før han tusler bort til spillerbussen.

Skeid tok mer og mer over kampen og kvarteret før slutt satt ballen i nettet bak en ellers god Hans Henrik Johansen.

FIL kastet opp alt de hadde og flyttet Quint Jansen opp på topp, men dette var kampen der Skeid hadde bestemt seg for at de grønne ikke skulle få avgjøre mot slutten, slik de gjorde i tilsvarende kamp i fjor.

- Vi taper flere dueller, vi blir litt frustrerte og det ser ut som de vil det mer enn oss og vi gjør en dårlig andre omgang.

Han innrømmer at de mistet nok noe da Joakim Nilsen måtte kaste inn håndkledet like før kampstart, med en vond lyske.

- Høyresiden vår har vært meget giftig for oss denne sesongen, så det er aldri bra at vi ikke får brukt Joakim, men det får vi ikke gjort så mye med.

- En klovn

- Det var før kampen fokusert på duellen på sidelinjen mellom deg og Tom Nordlie. Det ble hett?

- Nå var det nå Alex (Alexander Samuelsen, assistenttrener) som var mest i diskusjon med han. Jeg bryr meg ikke så mye om det. Nordlie må holde på, men i mine øyne så er han en klovn som helst skulle vært på sirkus og ikke på en fotballbane. Men det er ikke mitt bord og sånn sett bryr jeg meg ikke om det, avslutter Bummen.

Han lover skjerping resten av sesongen og har fremdeles mål om at laget hans skal bli nest best.

- Ja vi må tenke utvikling, så vi skal gjøre en god avslutning på sesongen.

I fjor avgjorde KFUM Oslo opprykket på Finnsnes Stadion. Det kan skje med Tromsdalen denne sesongen.

- Eller hva, Bummen?

- Det har jeg ikke tenkt på, men uansett, så ønsker vi sterkt å slå dem. Det blir en viktig kamp for oss, med mye prestisje. Så der tror jeg ikke blir så vanskelig å motivere gutta til