FINNSNES (FIL 2-0 Follo): I de siste fire kampene har "Bummen" vekslet mellom hvem som har dannet duo på topp for FIL.

Mot Senja for to uker siden startet Morten Moldskred og Jonas Simonsen, forrige helg mot Grorud startet Vebjørn Grunnvoll og Morten Moldskred, og søndag mot Follo var det Moldskred og Glenn-Martin Andreassen som startet på topp.

Fellesnevneren for de alle, er at alle fire har scoret i de siste tre kampene.

- Ja, vi har fått en bra miks nå på at alle får matchet seg og de scorer mål. Det er det spissene først og fremst skal gjøre og de gjør en fenomenal jobb, så neida, det er artig at vi har tøff kamp, men vi takler det bra og når de får muligheten til å komme inn, så gjør de det bra og scorer. Det har Jonas (Simonsen) gjort to ganger på rad nå og mer kan man ikke forlange, smiler FIL-treneren.

- Man ønsker jo å spille

Jonas Simonsen startet som sagt ikke kampen mot Follo og heller ikke mot Grorud forrige helg. I begge kampene kom han imidlertid inn og scoret som innbytter.

- Det er artig å score mål, komme inn og føle at man har bidratt, så det er bra det, sier Simonsen.

Han sier han selvsagt ønsker å spille hver kamp, men ser samtidig på den harde konkurransen om spiss-plassene som en sunn konkurranse-situasjon.

- Det er jo en konkurranse-situasjon hvor man blir bedre på trening og mer skjerpet, men spiller jo fotball for å få spille og synes jo man skal få spille, men det tror jeg alle føler. Men det er treneren som tar ut laget.

- Det er steintøff konkurranse i alle fall?

- Jada, det er det, og det er bare godt. Det er sunt med konkurranse. Vi har en god konkurranse-situasjon og jeg har vært her i fire år nå, og vi har bygd opp et veldig godt lag her. Bjørn (Johansen) er utrolig flink til det.

Simonsen sier også at "Bummen" ofte veksler mellom hvem som starter ut fra kamplanen til hver enkelt kamp.

- Så er det jo kamplanene han legger og han legger jo gode kamplaner ut fra både hvordan spillere vi har og hvordan han disponerer laget, forteller han.

Ingen hemmelighet

Søndagens kamp mot Follo ble som forventet. Et særdeles possesion-orientert Follo eide ballen i mesteparten av tida, mens FIL forsvarte seg godt og forsøkte å få gunstige brudd.

FIL klarte å straffe Follo for deres dristige pasningsspill to ganger, men de skulle gjerne ønsket at de klarte å gjøre det enda mer.

- Det eneste minuset er at vi ikke klarer å straffe dem mer for det hasardiøse spillet som de har, for det er jo nesten på grensen til det latterlige det de gjør. Så at vi ikke klarer å straffe dem mer, jeg tror vi har en åtte-ni gunstige brudd inn på deres banehalvdel som vi burde gjort mer med, sier "Bummen".

- Det er litt synd at vi ikke har litt større ro i den fasen der så vi kunne pungtert kampen tidlig, så kunne de bare fortsatt med å spille pasninger på tvers, det hadde vi levd godt med.

At kampen ble som den ble og at Follo kom til Finnsnes for å spille ball var de på forhånd fullt klar over.

- Det var ingen hemmelighet, nei. Vi visste nøyaktig hva dem kom med og vi fikk de bruddene vi ønsket, vi var bare ikke dyktige nok til å straffe dem hardere. Det burde vi gjort og den kampen her burde vært avgjort etter førsteomgang.

Mental kamp

At Follo spilte sånn som de gjorde og at FIL ble løpende etter i store deler av kampen uten å få være så mye borti ballen, mener FIL-treneren gjorde kampen til en mental prøve.

- Det blir en litt sånn mental kamp, for at vi legger ned voldsomt mange meter i andreomgang, de triller veldig mye ball uten å være spesielt farlig, men det løpes mye, spesielt inne sentralt og på topp. Glenn-Martin (Andreassen) og Morten (Moldskred) la ned mange meter i andreomgangen. Fotball-spillere som ikke rører ballen på lang tid blir fort frustrert og da må man jobbe litt med det mentale bildet der også. Heldigvis fikk vi den viktige scoringen slik at vi slapp å jage en scoring og vi hadde egentlig kampen der vi ville ha den, sier han.

Høyre vingback hos FIL, Joakim Einebakken Nilsen, bryr seg lite om Follos høye ballbesittelse.

- Det gis ingen stilkarakterer i fotball. Vi vinner 2-0 og det er tre poeng. Det er ingen som blir å huske at de hadde ballen i 90 prosent av tiden, så ja, fornøyd med tre poeng, sier han.

SCORER: FIL-spissene scorer på løpende bånd for tiden. Her har Jonas Simonsen akkurat satt inn 2-0 i søndagens kamp mot Follo. Foto: Mathias Brobakk Nordgård